Afbeelding

De Nat. Ver. De Zonnebloem bestaat 70 jaar!

Actueel 348 keer gelezen

Westvoorne - Afdeling Zonnebloem Westvoorne bestaat volgend jaar 40 jaar. Waarom vinden de deelnemers het zo fijn bij de Zonnebloem? Deze vraag is onlangs gesteld aan twee deelneemsters.

Beiden zijn ongeveer 7 jaar geleden bij de Zonnebloem gekomen en inmiddels de tachtig gepasseerd. De eerste mevrouw heeft zelf contact opgenomen. Na het intakegesprek, met als doel te toetsen of mevrouw bij de doelgroep van de Zonnebloem behoort; een fysieke beperking met een wens voor afleiding in haar bestaan, is zij ingeschreven. Mevrouw twee is door een lid van het bestuur aangesproken, met de vraag of zij behoefte had aan afleiding, middels bezoek door één van de vrijwilligers en/of het meegaan met uitjes, het bezoeken van een kerst- of een voorjaarsmiddag om de eenzaamheid iets te verzachten.

Beiden vinden het prettig om het gevoel te hebben ergens bij te horen. De Zonnebloem is ook een uitstekende organisatie om gasten/deelnemers te verbinden, zij leren elkaar beter kennen, waardoor er eventueel ook weer vriendschappen kunnen ontstaan en zijn dan ook blij met de ontmoetingen. Beiden vinden wel, dat je tegenwoordig als oudere binnen deze maatschappij aan de zijlijn komt te staan. Zij ervaren het dan ook als prettig dat de organisatie Zonnebloem aan hen denkt. Mede omdat er regelmatig uitnodigingen komen voor uitjes, die door de vrijwilligers worden uitgevoerd. Niet alles is interessant, maar het feit dat je met elkaar op stap gaat, koffie drinkt of luncht, zorgt ervoor dat het eigenlijk toch weer als reuze gezellig wordt ervaren. Ook het bezoekwerk wordt als erg plezierig ervaren, mede door het gezamenlijk koffie drinken en naar even een frisse neus halen.

Kortom, in dit 70-jarig bestaan of liever het bijna 40-jarig bestaan binnen Westvoorne heeft de Zonnebloem bewezen bestaansrecht te hebben.

Voor meer informatie kunt U terecht bij de secretaris, zie gemeentegids blz. 123

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant