Duncan Laurence even terug in zijn hometown Hellevoetsluis voor documentaire | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Foto: AvroTros

Duncan Laurence even terug in zijn hometown Hellevoetsluis voor documentaire

  •   79 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Woensdagavond 7 maart maakte Hellevoeter Duncan Laurence bij de 'Wereld Draait Door' bekend dat hij met het nummer 'Arcade' naar het Euro Songfestival in Tel Aviv gaat.

"Het voelde zo gek om bezig te zijn met zoiets groots en het niet te kunnen delen", zo gaf hij vorige week aan bij DWDD nadat de prachtige clip voor het eerst getoond werd aan het Nederlandse publiek. Na de uitzending was er dan ook een grote ontlading bij de zanger. "Het is goed gegaan."

Duncan Laurence, artiestennaam van Duncan de Moor, is een Nederlands singer-songwriter. Hij kreeg bekendheid door zijn deelname aan het vijfde seizoen van het televisieprogramma The voice of Holland, waar hij de halve finale bereikte. Duncan is sinds de bekendmaking enorm omhoog geschoten met zijn nummer bij de bookmakers. Op dit moment staat Nederland daar bovenaan met een winkans van 21 procent. Op twee staat Rusland met een kans van 12 procent.

Onlangs bracht Duncan Laurence een bezoekje aan 'zijn' Hellevoetsluis voor de opnames van een documentaire over zijn weg naar het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Samen met Petra Ronde en Dominique Sonneveld haalden hij herinneringen op van zijn eerdere optredens als soloartiest in Hellevoetsluis. Het gesprek vond plaats in Barbiertje waar Laurence een van zijn eerste solo optredens gaf tijdens Acoustic Stage, een evenement dat Ronde organiseert.

Duncan Laurence deed in 2014 mee aan de Voice of Holland. "Dat is ook ongeveer het jaar dat ik ben begonnen met Acoustic Stage." Petra Ronde vertelt dat ze Duncan Laurence na de Voice regelmatig sprak en dat hij haar vertelde dat hij graag zijn eigen liedjes wilde schrijven en zingen. "Dat vond ik wel echt tof. Toen heb ik hem regelmatig een podium gegeven om die liedjes te spelen. Onder andere op Acoustic Stage in het Barbiertje, op Wallenpop en Vestingpop." Mijn kinderen zaten op het Jacob van Liesveldt, net als Duncan. Een vriend van mijn zoon had een filmpje gemaakt van een jongen die achter de piano een waanzinnig mooi liedje zat te spelen. Dat hebben we thuis zitten kijken en dan onthoud je die naam natuurlijk! Wat leuk is dat Duncan met Acoustic Stage het hele Barbiertje stil kreeg. Wat lastig is, het is best een rumoerig café. Hij kreeg het toch voor elkaar om het hele publiek stil te krijgen. Dat vind ik wel indrukwekkend. Dat lukt niet iedereen met zijn eigen liedjes. Dat is ook precies waar Acoustic Stage voor bedoeld is."

Het Barbiertje en de Waag organiseren op 16 en 18 mei ook speciale Eurovisie Songfestival avonden. Op 16 mei wordt het Songfestival uitgezonden in de Waag en op 18 mei is de finale te zien in het Barbiertje.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>