Afbeelding

Zonnig paasweekend met veel files

Actueel 249 keer gelezen

De avondspits op donderdag 18 april verloopt volgens de ANWB extra druk. Voor veel Nederlanders begint dan het paasweekend. Ook begint dit weekend de meivakantie. Die begint officieel op 27 april maar veel scholen wijken hier van af. Vanwege dagjesmensen en de honderdduizenden toeristen wordt drukker dan normaal op de weg. De ANWB verwacht ook op tweede paasdag drukte op de weg met dagjesmensen en terugkerende toeristen.

De ANWB verwacht tijdens de avondspits van de meeste vertraging op de A1 Amsterdam-Apeldoorn, op de A2 tussen Den Bosch en Maastricht. Ook op de A12 Utrecht-Duitse grens in beide richtingen en op de A50 Apeldoorn-Oss. In Dordrecht trekt The Passion donderdagavond veel publiek. De ANWB adviseert bezoekers aan het evenement om ruim op tijd te vertrekken. 

Behalve de grote steden zijn dit paasweekend de Keukenhof, Paaspop in Schijndel en de Designer Outlet in Roermond de grote publiekstrekkers. Ook de attractieparken zijn erg populair. In Zandvoort worden zaterdag en zondag de jaarlijkse paasraces gehouden en in het oosten van het land trekken de traditionele paasvuren zondagavond de nodige bezoekers. In Zuid-Limburg is op eerste paasdag de wielerwedstrijd de Amstel Gold Race.

Tweede paasdag zijn er naast veel dagjesmensen ook veel terugkerende (buitenlandse) vakantiegangers op de weg. Daardoor ontstaan vanaf het middaguur in het midden en zuiden van het land files. 

In het buitenland wordt het in Duitsland vooral op Goede Vrijdag erg druk in het zuiden van het land. In Oostenrijk begint de paasuittocht al op donderdag met files richting het zuiden. Dat geldt ook voor Zwitserland, daar staat het verkeer langdurig in de file voor de St. Gotthardtunnel. In Frankrijk staan vrijdag en zaterdag de files op de snelwegen vanuit de grote steden naar het zuiden. 

De Nederlandse files zijn via @ANWBVerkeer te volgen. In het buitenland via Twitter op @ANWBEuropa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant