Avond Vierdaagse van Rockanje: wandelfeest onder perfecte weersomstandigheden | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Op de slotavond maakte ook een groep 'rolstoelers' deel uit van de stoet in de Avondvierdaagse van Rockanje. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Op de slotavond maakte ook een groep 'rolstoelers' deel uit van de stoet in de Avondvierdaagse van Rockanje. (Foto: Jos Uijtdehaage). (Foto: Jos Uijtdehaage)

Avond Vierdaagse van Rockanje: wandelfeest onder perfecte weersomstandigheden

  •   256 keer gelezen   Actueel

Rockanje Onder perfecte weersomstandigheden maakten 409 betalende wandelaars dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag hun kilometers tijdens de Avondvierdaagse van Rockanje. Het wandelevenement werd voor de 45ste keer gehouden en dit keer was vooral de inbreng van de (jongste) jeugd opvallend.

Vorig jaar moest de eerste avond van de 44ste Avondvierdaagse door het slechte weer nog worden afgeblazen en in 2015 was de organisatie zelfs genoodzaakt om de feestelijke slotavond door 'weerscode oranje' af te gelasten. Maar deze week was het voor de deelnemers vier avonden achtereen een wandelfeest van jewelste.

Strand
Het strand tussen de Eerste en de Tweede Slag speelde een prominente rol bij de aantrekkelijke routes die de organisatie had samengesteld. Op de openingsavond wandelden de deelnemers van de Tweede naar de Eerste Slag en op de woensdagavond werd die strandroute in tegenovergestelde richting gelopen. De woensdagavond voerde de deelnemers traditioneel op een ietwat langere route over camping De Rondeweibos en door de St.Annapolder. En de extra meters die toen werden afgelegd, maakten het mogelijk om de route van de slotavond over het dorp iets korter te houden. Door de medewerking van maar liefst twee muziekcorpsen werd die slotavond vorige week vrijdag een passende apotheose van een perfect geslaagd evenement. Natuurlijk wees Rockanjes muziekvereniging 'Ons Genoegen' de deelnemers de weg door het dorp, terwijl Oostvoornes muziekvereniging Volharding ervoor zorgde dat niemand van de wandelaars achterop raakte.

Rolstoelen
Met Stuifakkers alweer de voor de zesde keer als startlocatie en plaats van aankomst, kon het bijna niet anders of het enthousiasme van de deelnemers inspireerde ook een deel van de bewoners van het zorgcentrum om op de slotavond mee te doen. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers konden zodoende veel mensen die slecht ter been zijn in hun rolstoel meedoen aan de feestelijke optocht achter de muziek.

Fotografie: Jos Uijtdehaage


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>