(Foto: Peter Wildenboer)
(Foto: Peter Wildenboer) Foto: Peter Wildenboer

Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Westvoorne

Algemeen 700 keer gelezen

Oostvoorne – Afgelopen zaterdag werden tijdens de jaarlijkse korpsavond van de vrijwillige brandweer van Westvoorne zeven brandweermensen Koninklijk onderscheiden. Fred van Liere, Henk Klok, Hans Looij, Peter Wageveld, Peter Heijndijk, Pieter Meijer en Peter van Hulst werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Westvoornes burgemeester Peter de Jong speldde in SCC De Man in Oostvoorne bij de gedecoreerde brandweervrijwilligers het lintje op dat hoort bij het lidmaatschap van de orde van Oranje Nassau.

Passie
Alle zeven brandweermensen zetten zich al vele jaren met passie in voor de veiligheid van mens en dier. Ze begonnen allemaal als brandweerman en hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot ervaren en goed functionerende hoofbrandweerwachten of bevelvoerders. Tijdens uitrukken, oefeningen en evenementen mogen en kunnen de inwoners van Westvoorne op hun daadkracht, kennis en kunde rekenen.

Wijziging regelgeving
Door een wijziging in de regelgeving ontvangen brandweermensen alleen dit jaar nog een Koninklijke onderscheiding bij twintig jaar of langer bij de vrijwillige brandweer. Dat heeft de overheid bepaald. De wetgeving over de uitreiking van brandweeroorkondes blijft hetzelfde. Uiteraard kunnen brandweermensen in het vervolg wel in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding bij vrijwillige inzet voor de samenleving, zoals voor iedereen geldt.

Fotografie: Peter Wildenboer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant