Afbeelding

Schrijver Tom Lanoye bij Volksuniversiteit Westvoorne

Actueel 297 keer gelezen

Oostvoorne - De veelzijdige auteur Tom Lanoye is bekend als schrijver van autobiografische romans en fictie zoals: Een slagerszoon met een brilletje; Kartonnen dozen; Zuivering en het aangrijpende monument Sprakeloos dat hij over zijn overleden moeder schreef. Zes van zijn romans zijn inmiddels verfilmd. Daarbij is hij ook dichter, toneelbewerker en een uitstekende performer.

In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs. In 2012 schreef hij het Boekenweekgeschenk Heldere hemel en in 2019 schreef hij het Poëzieweek geschenk: Vrij-wij?

Het huidige boekenweekthema 2020 'Rebellen en dwarsliggers' is Tom Lanoye op het lijf geschreven. Wat kunt u verwachten? Een levendige avond met o.a. fragmenten van een rebelse Hamlet en van Mamma Medea. Mooie en prikkelende passages uit enkele romans. En intieme poëzie. Lanoye brengt het allemaal en toont met verve de vele kanten van zijn schrijverschap. Er is tevens boekverkoop en een signeersessie. Dit is uw kans om de enthousiaste verteller Tom Lanoye te ontmoeten, dus mis het niet!

De lezing is op woensdag 11 maart 2020, aanvang 20.00 uur in cultureel centrum De Man, Burg. Letteweg 30 te Oostvoorne. Toegangsprijs aan de zaal: € 12,50. Prijs bij voorinschrijving via www.volksuniversiteit.nl/westvoorne leden€ 8,00, niet-leden € 10,00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant