Afbeelding

100 jaar lampionoptocht in Oostvoorne naar 2021

Algemeen 475 keer gelezen

Oostvoorne - In 1920 werd de eerste lampionoptocht georganiseerd. Zoals beschreven in de notulen van Volharding: “Den eerste march met fakkel optocht werd gehouden in 1920”

In 100 jaar is de lampionoptocht niet meer weg te denken uit het dorp Oostvoorne. Binnen de gemeente Oostvoorne is de optocht uitgegroeid tot een evenement, waar verenigingen, buurtschappen, families en vriendengroepen, de mooiste creaties bouwen. De lampionoptocht heeft een rijke historie en een reputatie van de grootste en mooiste optocht van de regio en misschien wel van Nederland te zijn.

Door de Covid-19 virus heeft De stichting Culturele evenementen Oostvoorne helaas moeten besluiten om de 100e lampionoptocht en alle bijbehorende festiviteiten te verplaatsen naar 3,4 en 5 september 2021. 

De ambitie zowel bij de organisatoren, maar ook zeker bij de vele grote karren bouwers, was er om de mooiste, langste en meest spectaculaire optocht ooit te organiseren. Omdat een aantal groepen door de maatregelen niet kunnen bouwen of gestopt zijn met bouwen, is het voor de bouwers lastig om hun mooiste creatie nog op tijd af te krijgen. Daarnaast is de 1,5 meter maatschappij, die hoogst waarschijnlijk ook nog in september zal gelden, niet eenvoudig om dit bijzondere evenement met elkaar te organiseren en is om die reden besloten om het evenement een jaar door te schuiven.

De stichting Cultevo wil graag alle festiviteiten zoals gepland rondom de 100e optocht in 2021 organiseren. Met op vrijdagavond 3 september de festiviteiten rondom de versierde en verlichte tuinen. Met zaterdagavond de 100e optocht met aansluitend een practhige licht- en lasershow en op zondagmiddag 5 september een feestelijke happening op de Hofweide met een spectaculaire prijsuitreiking.

Ondertussen zijn er al veel oude verhalen, foto’s en films verzameld, maar daar kunnen nog steeds meer foto’s bij, op dit moment is de oudste foto uit 1936. Foto’s en verhalen zijn dus nog steeds welkom, via de website of facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant