De gerestaureerde maquette van de burcht van Oostvoorne pronkt in zijn volle glorie in de Oudheidkamer van Oostvoorne.
De gerestaureerde maquette van de burcht van Oostvoorne pronkt in zijn volle glorie in de Oudheidkamer van Oostvoorne.

Oudheidkamer van Oostvoorne weer open

Algemeen 326 keer gelezen

Oostvoorne – Sinds vorige week vrijdag heeft de Oudheidkamer aan het Oostvoornse Kerkplein 2C de deuren weer geopend. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen, is de expositie ‘75 jaar bevrijding van Oostvoorne’ nog tot en met het einde van dit jaar te bekijken.

Naast de de expositie over de bevrijding vormt de gerestaureerde maquette van de burcht van Oostvoorne, waarvan de overblijfselen nu nog altijd de Oostvoornse Hofwei domineren, een pronkstuk dat absoluut de moeite van het beklijken waard is. Dankzij de inspanningen en ondersteuning van Miniworld Rotterdam, is de maquette van de burcht grondig onder handen genomen. Hij pronkt nu in zijn volle glorie op een prominente plek in de expositieruimte.

Gidsen
De Oudheidkamer is op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden om als gids het publiek toe te lichten over de expositie. Wie geïnteresseerd is wordt van harte uitgenodigd om tijdens de openingstijden eens binnen te stappen.

Openingstijden
Nog tot en met zaterdag 19 december: expositie ‘75 jaar bevrijding van Oostvoorne’ in de Oudheidkamer Oostvoorne, Kerkplein 2C, Oostvoorne. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12.30 tot 16.00 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant