Afbeelding

De Jaarwisseling in Westvoorne

Algemeen 548 keer gelezen

Oud en nieuw vieren we dit jaar anders dan we gewend zijn. Tijdens de jaarwisseling is sprake van een landelijk vuurwerkverbod. Ontvang thuis maximaal 2 personen (excl. kinderen t/m 12 jaar) en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Zo voorkomen we samen de verspreiding van het coronavirus.

Vuurwerkverbod

Door de coronacrisis is de werkdruk in de zorg, hulpverlening en handhaving erg hoog. Daarom heeft het kabinet besloten dat tijdens de jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk afgestoken mag worden. Ook carbidschieten is dit jaar niet toegestaan in onze gemeente. Klein vuurwerk van categorie F1 zoals sterretjes en knalerwten mag wel afgestoken worden. Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken. Lees hier meer over het landelijk vuurwerkverbod: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/vuurwerkverbod-oud-en-nieuw-2020-2021.

Evenementen

Vanwege het coronavirus zijn er geen evenementen tijdens de jaarwisseling. Ook de traditionele nieuwjaarsduik gaat dit jaar niet door. Het dringende advies is om ook niet zelf de Noordzee in te gaan op nieuwjaarsdag. Bij de georganiseerde duiken die normaal gesproken plaats vinden is beveiliging aanwezig zoals de Reddingsbrigade. Gezien de lage temperaturen van het zeewater en de aanwezigheid van gevaarlijke stromingen (muien) zijn de risico’s groot.

Ondanks dat er geen evenementen zijn, worden er voor jongeren wel diverse (corona-proof) activiteiten georganiseerd door stichting Push. Op de website van stichting Push is meer informatie beschikbaar: www.stichting-push.nl.

Afval tijdens de jaarwisseling

In verband met nieuwjaarsdag kan het zijn dat uw afval op een andere dag wordt opgehaald dan gebruikelijk. Kijk voor de meest actuele ophaaldagen op de AfvalWijzer. De milieustraat is op donderdagavond 31 december en vrijdag 1 januari 2021 gesloten. Net als vorig jaar worden ook de ondergrondse containers tijdelijk gesloten waardoor u tussen 30 december 2020 12.00 uur en 4 januari 2021 10.00 uur geen gebruik kan maken van de ondergrondse containers. Hiermee willen we schade aan de containers voorkomen.

Samen voor een mooie jaarwisseling

Voor de veiligheid van de inwoners van Westvoorne wordt er gecontroleerd op de regels omtrent vuurwerk en het coronavirus. U kunt u ons hierbij helpen. Ontvang thuis maximaal 2 personen (excl. kinderen t/m 12 jaar) en houd afstand van elkaar. Samen kunnen op deze manier verdere verspreiding van het coronavirus tegen gaan. En luiden we op een veilige manier het nieuwe jaar in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant