Afbeelding

Doe mee met Stoptober en stop met roken!

Algemeen 124 keer gelezen

De maand oktober staat opnieuw in het teken van Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober. Het succes van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling.

De afgelopen jaren hebben meer dan 350.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Samen stoppen

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dat dit lastig is. Er lijkt voor een roker eigenlijk nooit een juiste gelegenheid om te stoppen met roken. Stoptober creëert dit moment op 1 oktober. Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben 5 keer meer kans om blijvend te stoppen, doordat ze dan de zwaarste ontwenningsverschijnselen achter de rug hebben. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Het creëren van een collectief stopmoment werpt ieder jaar dan ook weer z’n vruchten af.

Meedoen aan Stoptober

Wil je meedoen aan Stoptober? Schrijf je dan in via www.stoptober.nl. Download de Stoptober-app, haal je eigen Stoptober Magazine op, krijg gratis toegang tot live events en online meetings en maak kans op een minuut gratis winkelen bij Kruidvat.

Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij. Ook de gemeente Westvoorne ondersteunt de Stoptober-campagne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant