Afbeelding

Cultuureducatie versterkt op basisscholen Westvoorne

Algemeen 157 keer gelezen

Westvoorne - Om de door corona ontstane achterstanden aan te pakken hebben OBS de Bosrand, CNS de Nieuwe Weg en het Overbos in Oostvoorne en de Zeewinde in Rockanje de handen ineen geslagen.

Behalve de extra inzet die wordt gepleegd op de kernvakken starten de scholen met een versterkt aanbod voor cultuureducatie. Dit wordt samen met Stichting Push gratis aanboden aan alle leerlingen, zowel onder als na schooltijd. Op de scholen zullen diverse kunstzinnige en creatieve activiteiten worden aangeboden zoals dans, drama, muziek en schilderen maar ook sportieve lessen, natuureducatie en wetenschap en techniek extra aan bod komen.

In de periode dat de school gesloten is geweest en kinderen thuisonderwijs kregen of met halve klassen naar school gingen, zijn er op verschillende gebieden achterstanden ontstaan in de ontwikkeling van kinderen. Om deze achterstanden aan te pakken heeft de minister van onderwijs geld beschikbaar gesteld in het Nationaal Programma Onderwijs. Een deel van deze middelen zal nu op de scholen in Westvoorne gebruikt worden om zowel onder schooltijd als na schooltijd cultuureducatie aan te bieden. Stichting Push, de samenwerkingspartner in de gemeente, draagt zorg voor de organisatie van deze activiteiten. Begin november starten de naschoolse activiteiten waarbij de kinderen ook de mogelijkheid hebben om op elkaars scholen activiteiten te volgen. Onder schooltijd zijn de extra lessen voor cultuureducatie reeds gestart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant