Afbeelding

Natuurwerkdag in Rockanje

Algemeen 201 keer gelezen

Rockanje - Op zaterdag 6 november organiseert de gemeente Westvoorne de Natuurwerkdag in de duinen van Rockanje tussen de Eerste en Tweede Slag. 

Tijdens deze dag zijn in het hele land duizenden vrijwilligers aan het werk om met elkaar het landschap een flinke opknapbeurt te geven. Wethouder Lies van der Pol geeft om 9.00 uur het startsein.

De Natuurwerkdag kon vorig jaar wegens corona niet door gaan. Wethouder Lies van der Pol van de gemeente Westvoorne is blij dat dit jaar de vrijwilligers weer aan de slag kunnen: “De Natuurwerkdag in de duinen van Rockanje is inmiddels een traditie geworden in Westvoorne. We zijn daarom ontzettend blij dat we deze dag dit jaar weer kunnen organiseren. Al jaren lang steken de vrijwilligers tijdens de Natuurwerkdag samen de handen uit de mouwen om ons natuurgebied te onderhouden, wat dit een hele bijzondere dag maakt.”

De Natuurwerkdag Westvoorne vindt plaats in het duingebied tussen Eerste en Tweede Slag. Daar kunnen de vrijwilligers aan de slag met het duinonderhoud en zo ervaren hoe leuk het is om samen met anderen een paar uurtjes te werken in de buitenlucht aan een mooi stukje natuur. Het onderhoud bestaat uit het verwijderen van opschot van esdoorns en andere uitheemse soorten, zodat bomen als de eik meer ruimte krijgen om te groeien.

De Natuurwerkdag start om 08.30 uur op de parkeerplaats bij Eerste Slag in Rockanje en duurt tot ongeveer 12.00 uur. De dag begint met een kopje koffie, thee of chocomel en een uitleg over de werkzaamheden. Aan de deelnemers wordt gevraagd om stevige kleding en schoenen aan te trekken. Het is niet nodig om gereedschap mee te nemen, dat is voldoende aanwezig. Iedereen is welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.natuurwerkdag.nl onder Duinterrein Rockanje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant