Afbeelding

Relatief veel huwelijken in Zuid-Holland

vr 26 nov 2021, 08:00 Algemeen

In Waddinxveen gaven relatief gezien de meeste inwoners het jawoord. Per 1.000 inwoners stapten namelijk 4,4 bruidsparen in het huwelijksbootje. Ook in Hardinxveld-Giessendam en Maasluis werd relatief veel getrouwd (4,1 huwenden per 1.000 inwoners). In Zoeterwoude was het aandeel huwenden het laagst: 2 bruiloften per 1.000 inwoners.

In Zuid-Holland zijn vorig jaar relatief veel inwoners in het huwelijksbootje gestapt. In 2020 werden 3,1 huwelijken gesloten per 1.000 Zuid-Hollanders, terwijl er landelijk 2,9 huwelijken werden gesloten per 1.000 Nederlanders. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl in een onderzoek naar trouwen in coronatijd op basis van eigen gegevens en data van het CBS. 

In 5 gemeenten minstens één maand zonder bruiloften
In vijf Zuid-Hollandse werd minstens één maand lang geen enkel huwelijk gesloten. In Brielle werd zelfs in twee maanden geen enkel jawoord gegeven. Rotterdam had de meeste huwelijkssluitingen, namelijk 1.603. Na Rotterdam klonk in Den Haag het vaakst ‘ja, ik wil’, in totaal bij 1.068 bruidsparen.

Aanscherping coronamaatregelen: bruiloften weer uitgesteld
Door de nieuwe maatregelen die 13 november ingingen, gooit 40,5% van de bruidsparen hun trouwplannen weer om. Iets meer dan de helft van deze bruidsparen kiest ervoor om hun trouwdag aan te passen aan de geldende maatregelen, maar velen verplaatsen de bruiloft geheel. Een kwart van de geplande bruiloften is inmiddels vanwege coronamaatregelen twee keer of vaker uitgesteld.

https://www.theperfectwedding.nl/informatie/onderzoek-trouwen-in-2021

Uit de krant