Burgemeester de Jong op bezoek bij de 100-jarige (Foto: Wil van Balen)
Burgemeester de Jong op bezoek bij de 100-jarige (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Mevrouw Margaretha van de Graaf-Merks 100 jaar oud!

Algemeen 116 keer gelezen

Oostvoorne - Burgemeester Peter de jong ging vorige week donderdag op bezoek bij de 100 jaar geworden mevrouw Margaretha van de Graaf -Merks om haar te feliciteren met deze mijlpaal.

Margaretha is bij iedereen bekend als Gré en woont sinds een jaar of drie in De Jacobahof in Oostvoorne, waar ze het heel erg naar haar zin heeft. Het personeel daar staat bekend om hun betrokkenheid bij de bewoners en ook nu bleek dat weer uit het feit dat er echt een heel feest van werd gemaakt om de verjaardag van de 100-jarige te vieren, compleet met draaiorgel. ‘s Middags werd er met de familie een hapje gegeten bij De Brielsche Aap. 

Gré werd in 1922 in Schiedam geboren en ging na haar trouwen in 1948 in Vlaardingen wonen. Hier woonde het echtpaar 60 jaar, waarna ze naar Brielle verhuisden. Na het overlijden van haar man twintig jaar geleden bleef ze daar wonen tot ze slecht ter been werd en dus drie jaar geleden voor de Jacobahof koos.

Gré heeft drie kinderen, twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen die inmiddels ook allemaal al rond de 20 jaar zijn. Gelukkig is Gré nog goed bij de tijd en maakt ze alles nog bewust mee én houdt ze alles bij. Zo leest ze ook nog dagelijks de krant, allerlei verschillende bladen en breit ze al zo’n zes jaar sjaals voor Roemenië. Iets wat ze nog steeds met heel veel liefde doet!

Uit de krant