Bestuurders die zich aan de toegestane snelheid houden, verdienen een mooi plantje, mogelijk gemaakt door plantenkwekerij Groene Tint
Bestuurders die zich aan de toegestane snelheid houden, verdienen een mooi plantje, mogelijk gemaakt door plantenkwekerij Groene Tint

Geslaagde lasergun-actie Bewonersgroep Veilige Boomweg

Algemeen 759 keer gelezen

Rockanje – De Bewonersgroep Veilige Boomweg (BvB) voerde vrijdag 29 maart actief actie tegen het asociale verkeersgedrag van een groot aantal van de bestuurders die van de Boomweg gebruik maken.

De actie die in samenwerking met de politie en Veilig Verkeer Nederland georganiseerd werd, was al eerder aangekondigd. De politie arriveerde om 16:00 uur op de Boomweg en besloot haar eigen geijkte lasergun in te zetten. Dit bood hen de mogelijkheid om als er extreem hard gereden zou worden, alsnog te bekeuren.

Op de Boomweg is de maximaal toegestane snelheid 60 km/uur. Bij een snelheid van geijkte kilometers van 67 km en hoger (de grens waarbij normaal gesproken boetes worden uitgedeeld), werd de bestuurder staande gehouden. Die kon dan kiezen tussen het krijgen van een boete van de politie of het aangaan van een gesprek met de buurtbewoners. De keuze werd altijd snel gemaakt. De BvB gaf de snelheidsovertreders een waarschuwingsbon met daarop de gemeten snelheid en het boetebedrag dat zij zich hadden bespaard door met de bewoners in gesprek te gaan.

Bestuurders die zich wel netjes aan de snelheid hielden (uiteraard niet alle), werden ook staande gehouden. De bewonersgroep bedankte hen met een certificaat van waardering waarop de gereden snelheid werd vermeld. Als dank kregen zij namens hun éénmalige sponsor plantenkwekerij Groene Tint, een Anthurium-plantje.

Er werden in totaal 18 bestuurders staande gehouden die te hard reden. De maximaal gemeten snelheid (geijkt) was 82 km /uur. Dit komt overeen met circa 90 km op de teller! Het boetebedrag zou € 214,00 plus € 9,00 administratiekosten geweest zijn. Opvallend was dat circa 80% van alle snelheidsovertreders uit Rockanje kwam en niet één uit Oostvoorne!

Al met al een geslaagde actie met veel positieve reacties. Hun dank gaat uit naar wijkagent Martijn en zijn collega Hans, de buurtbewoners Wilma, Nikita, Ilona, Izzet, Hans, Arthur, John en plantenkwekerij Groene Tint.

De politie heeft aangekondigd strenger toezicht te zullen houden op het handhaven van de snelheidslimieten, waardoor de veiligheid op de Boomweg verder wordt gewaarborgd. Toekomstige overtreders van de maximale snelheid komen zullen niet meer wegkomen met een gesprekje met de BVB. U bent als medebewoner van de gemeente Voorne aan Zee gewaarschuwd!Bewonersgroep Veilige Boomweg (BvB)
Bezorgdheid over de veiligheid op de ‘oude‘ verbindingsweg tussen Oostvoorne en Rockanje, en vice versa, is de aanleiding geweest tot het oprichten van de BVB. Onlangs heeft ook de actiegroep Heveringseweg zich bij de BvB aangesloten. Het is hun collectieve wens om de veiligheid op de Boomweg en de splitsing Boomweg/Lodderlandsedijk/Verlengde Lodderlandsedijk te verbeteren, met specifieke aandacht voor snelheidsreductie en bescherming van de bewoners van onder andere de Boomweg. Het gaat hen niet alleen om de veiligheid van de bewoners langs deze wegen, maar ook om die van medeweggebruikers in de vorm van automobilist, voetganger, fietser en paardrijder met of zonder rijtuig. Er is geen vertrouwen dat het plan van het Waterschap Hollandse Delta (WSHD) om de wegen te reconstrueren verbetering zal brengen. De burgemeester heeft een gesprek met alle betrokken partijen toegezegd. Dit gesprek moet nog plaatsvinden.

Toegewijde wijkagent Martijn meet met zijn laser gun de snelheid van de bestuurders en hield de bestuurders staande als ze te hard reden
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant