Afbeelding

Twee beheerders, één taak

Algemeen 411 keer gelezen

Rockanje - Natuurmonumenten en Stichting Zuid-Hollands Landschap beheren samen de natuurgebieden op de kop van Voorne. Twee natuurorganisaties met hetzelfde doel: het beschermen van de natuur en bezoekers van deze natuur laten genieten. Daarin trekken ze regelmatig samen op. Het informatiebord langs het A.J. Bootpad vat de samenwerking mooi samen. Donderdag 25 april plaatsten twee boswachters het nieuwe bord waarop bezoekers een wandelroute vinden die de gebieden van beide beheerders met elkaar verbindt.

Het A.J. Bootpad markeert de grens tussen Natuurmonumenten en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. ‘Wij zien misschien een grens maar voor planten en dieren bestaat deze helemaal niet,’ vertelt Dionne Schouten van Natuurmonumenten. ‘Voor hen is de kop van Voorne een groot natuurgebied. Daarom werken we ook samen.’ Mirjam Eikelenboom van Het Zuid-Hollands Landschap vult aan: ‘Om ervoor te zorgen dat planten en dieren vrij door dit natuurgebied kunnen bewegen laten we onze gebieden zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Open plekken voor de zandhagedis bijvoorbeeld, maken we in beide gebieden. Zodat de dieren zich over de hele kop van Voorne kunnen verspreiden.’

Niet alleen dieren voelen zich thuis in het natuurgebied. Ook bezoekers hoeven zich niet te vervelen. Door de afwisseling van natte duinvalleien, open zandvlaktes en besloten duinbos is een wandeling hier nooit saai.

Op het nieuwe bord vind je twee wandelroutes. Elk een kleine 5 km lang en met elkaar te verbinden voor één langere route. ‘Trek de wandelschoenen maar aan voor onze gedeelde wandeling.’ Aldus beide boswachters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant