Hjalmar Rosing
Hjalmar Rosing

Angst om iets te missen, typisch iets van deze tijd

Algemeen 308 keer gelezen

Brielle - FOMO, fear of missing out, het is een typisch verschijnsel van deze tijd: angst dat je iets mist.

Van allerlei kanten worden we bestookt met een oneindig spectrum aan mogelijkheden die het leven ons biedt. We kunnen met vakantie gaan, en dan liefst een unieke ervaring beleven, of ons werk een bevredigender invulling geven. We kunnen ons ontwikkelen op intellectueel, artistiek of sociaal gebied. Ons inzetten voor onze omgeving, quality time nemen met onze dierbaren. Naar het theater, een muziekvoorstelling of een museum gaan. En het liefst allemaal tegelijk, want anders missen we iets unieks of bijzonders! We worden bespeeld door de sociale media. Verslaving aan hits en likes leidt tot een voortdurende stroom posts waarin mensen laten zien hoe leuk hun leven wel niet is. We kunnen gemakkelijk het gevoel krijgen dat ons eigen leven nogal saai is. Het is niet verwonderlijk dat we hier moe van worden, dat burn-out steeds meer voorkomt, vooral onder jongeren. Doen we wel de dingen die we echt willen doen?

Tijdens een viering bij de Vrijzinnigen zal Hjalmar Rosing ingaan op dit thema, het wordt eerst aanschouwelijk gemaakt in een kort theaterstukje daarna wordt het probleem geanalyseerd en geïllustreerd aan de hand van teksten en liedjes, o.a. “Weet je wat we doen, we doen geen klap vandaag” van Conny Vandenbos. En tenslotte biedt Hjalmar via een korte geleide meditatie een mogelijkheid om je ertegen te wapenen.

U bent van harte welkom on deze ludieke viering bij te wonen op zondag 28 april om 10 uur in de kerk van de Vrijzinnigen, Kerkstraat 10, Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant