Afbeelding

BiZZ-Plein van BedrijfopVoorne goed bezocht

Actueel 173 keer gelezen

Bielle - Het bestuur van Stichting BedrijfopVoorne.nl, dè netwerkorganisatie voor ZZP'ers op Voorne en tevens organisator van de BiZZ-Plein netwerkbijeenkomsten, is verheugd over de opkomst tijdens het BiZZ-Plein van 3 november. Maar liefst 75% van de leden heeft gehoor gegeven aan de uitnodiging om te dineren en in gesprek te gaan met wethouders van de gemeentes Westvoorne en Brielle.

Wethouder Van der Meij van Gemeente Westvoorne vindt het een goed initiatief dat er bijeenkomsten voor ZZP'ers, zoals het BiZZ-Plein, worden georganiseerd. In 2013 telde Gemeente Westvoorne al 325 ZZP-ers, waarvan 91% meer dan 12 uur werkt en die samen 10% van de werkgelegenheid vormden. Een goede reden om zich als lokale overheid bezig te houden met deze groep ondernemers. In 2014 heeft, mede op initiatief van de gemeente, een aantal enthousiaste ZZP'ers BedrijfopVoorne.nl opgericht om de ZZP'ers te ondersteunen en te verenigen.

Verbeteringen in het economisch klimaat voor ZZP'ers

Zowel de gemeentes Westvoorne en Brielle als de gemeentes Hellevoetsluis en Nissewaard zien het belang van een goede ondersteuning aan alle ondernemers op het eiland. De gemeentes hebben dan ook een aantal voorzieningen getroffen, waaronder een glasvezelkabel langs de dorpen en de bedrijventerreinen tussen Nissewaard en Westvoorne. Ook ZZP'ers kunnen zich hierop aansluiten voor hun internetverbinding.

Wethouder Schoon van Gemeente Brielle lichtte toe dat van de vier gemeentes de wethouders met economie in hun portefeuille samenwerken om beter te kunnen deelnemen aan de ontwikkelingen binnen de metropoolregio Rotterdam. In het haven en industrieel complex zijn vele interessante mogelijkheden, ook voor ZZP'ers. Om de afstand tot het haven en industrieel complex te verkleinen, is het o.a. van belang dat er goede verbindingen zijn om makkelijk van A naar B te kunnen reizen. Op Voorne-Putten is dat soms lastig en vanuit de lokale overheden is er veel aandacht voor verbetering, zoals met de komst van de nieuwe tunnel, die in 2020 waarschijnlijk in gebruik kan worden genomen.

BedrijfopVoorne.nl, een (inter)actief platform voor ZZP'ers, door ZZP'ers

Rhijn Broesterhuizen, commercieel directeur van Business Center Geuzenstaete in Brielle en zelf ook ZZP'er, is verheugd dat BedrijfopVoorne en de gemeentes zich zo inzetten voor de ZZP'ers. Doordat ZZP'ers niet altijd over de complete set aan ondernemersvaardigheden beschikken en zichtbaar willen zijn voor consument en bedrijf, is het voor hen waardevol om bij elkaar te komen op de manier waarop BedrijfopVoorne dit initieert via de BiZZ-Plein bijeenkomsten. Het zijn (inter)actieve bijeenkomsten, bedoeld om de ZZP'ers meer kennis en ervaring te laten opdoen en elkaar te ontmoeten. Broesterhuizen draagt daar graag zijn steentje aan bij en biedt binnen Geuzenstaete een werk- en ontmoetingsplek voor ZZP'ers en bedrijven om samen te werken, te sparren en te vergaderen.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant