Afbeelding

Kerst in FutureLand

Actueel 568 keer gelezen

Maasvlakte - Verwonder je over de vele lichtjes! Tijdens de kerstvakantie is Futureland ondergedompeld in kerstsfeer. Kom langs voor een romantische lichtjestour met de FutureLand Ferry of Express, bouw een solarrace auto of laat de kinderen tijdens de gratis rondleiding alles ontdekken over de modernste haven ter wereld.

FutureLand verzorgt tijdens de korte winterdagen bijzondere bus- en vaartochten in het donker langs de moderne, nieuwe terminals van Maasvlakte 2. Dankzij de sprankelende verlichting wordt de Rotterdamse haven ook wel de grootste kerstboom van Nederland genoemd. Bewonder aan boord van de FutureLand Express of de FutureLand Ferry het spannende spel van donker en licht en verwonder je over de talloze lichtjes. De bustour rijdt ook over de hypermoderne containerterminal van APM Terminals.

Praktische informatie
We vertrekken van 27 november tot en met 23 december alle woensdagen met de lichtjestourbus en op alle zondagen gooien we de trossen los van de rondvaartboot om 17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie van 26 december tot 8 januari vertrekt er dagelijks* een lichtjestour over het land óf over het water. Het complete aanbod zie je bij het maken van je reservering. De lichtjestour duurt ongeveer een uur met aan boord een ervaren voorlichter.

De kosten voor de bustour bedragen per volwassene € 5,75, voor kinderen tot 6 jaar € 5,00 en kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee. De kosten voor de boottour bedragen per volwassene € 8,75, voor kinderen t/m 5 jaar € 5,00 en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee. FutureLand is gesloten op zaterdagen, maandagen, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Op tweede kerstdag is FutureLand wel open. Reserveer de lichtjestour via www.futureland.nl. Informatie over de FutureLand Express en de FutureLand Ferry en reguliere vertrektijden staan hier ook vermeld.

*op dagen dat FutureLand geopend is

Gratis kinderrondleidingen

Tijdens de kerstvakantie kunnen de jonge bezoekertjes en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve kinderrondleiding. De rondleidingen starten om 14.00 uur met een grappige korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de  kinderrondleiding is gratis, reserveren is niet nodig.

Model zonnewagen bouwen

In de kerstvakantie bouw je in FutureLand een model van zonneracewagen Nuna. Tijdens deze workshop helpt Nuon Solar Team-member Winnifred Noorlander bij het in elkaar zetten van de mini-Nuna. Aan het einde van de workshop rijdt de Nuna op eigen kracht, mits de zon schijnt natuurlijk!

Praktische informatie kinderrondleidingen en Nuna workshops:

De gratis kinderrondleidingen  en workshops worden 26 en 28 december en  4 en 8 januari aangeboden.  De rondleidingen starten om 14.00 uur. De workshops vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment, houd rekening met een bouwtijd van ca 1,5 uur. Het Nuon Solar Team is zevenvoudig wereldkampioen zonneracen. Meer voorbeelden van toekomstige energiebronnen zie je in de tijdelijke tentoonstelling 'De haven geeft nieuwe energie!' Voor meer informatie en kosten zie www.futureland.nl

Tentoonstelling: De haven geeft nieuwe energie 

De Rotterdamse haven speelt een belangrijke rol in de energieproductie in Nederland. Omdat energietransitie de sleutel is in het klimaatvraagstuk, zijn veel ogen gericht op de haven.
Kom naar deze tijdelijke tentoonstelling in FutureLand en verbaas je over onze dagelijkse afhankelijkheid van de energieproductie in Rotterdam. Ontdek alles over de overstap naar hernieuwbare energiebronnen die de haven de komende decennia maakt. Stap in de FutureFlight en vlieg virtueel door de toekomst!

Reis door 100 jaar havenontwikkeling – ook tweede kerstdag

Elke zondag  en op tweede kerstdag vertrekt een luxe touringcar vanaf het busplatform op Rotterdam CS of het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug dwars door de haven naar informatiecentrum FutureLand. Onderweg komt de haven tot leven en zie je de havengebieden met verschillende vormen van industrie. Midden in de ontwikkeling van het jongste havengebied biedt het interactieve informatiecentrum uitzicht op de modernste containerterminals in bedrijf. Ook zie je de ontwikkeling van nieuwe offshore activiteiten. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart van anderhalf uur. Aan boord vertelt een deskundige voorlichter uitgebreid over de modernste haven ter wereld. De Haventijdreis start om 10.15 uur, om 15.30 uur eindigt de reis op het startpunt. Deelname kost € 19,50 per persoon en is inclusief de Containertour rondvaart en een kop koffie of thee.

Reserveringen Spido
De dagtours worden aangeboden op alle zondagen en tweede kerstdag, met uitzondering van zondag 1 januari. Reserveren via 010-275 99 88 of reserveringen@spido.nl.

Over FutureLand 

FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Van 1 mei tot 1 oktober is FutureLand ook alle zaterdagen geopend. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2015 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland. Net als in 2016 is FutureLand voor 2017 opnieuw genomineerd. Bekijk het programma op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant