Afbeelding
Foto: Pixabay

Voor wie steekt u een kaarsje op?

Actueel 384 keer gelezen

Oostvoorne - Zoals voorgaande jaren is ook dit jaar de Dorpskerk in Oostvoorne vrijdag 2 november geopend om te herdenken. Vrijdag 2 november is Allerzielen. Wereldwijd worden in de Roomse traditie op deze dag overledenen herdacht. Het simpel aansteken van een kaarsje is een ritueel dat je kort na een overlijden maar ook jaren later weer terugbrengt bij diegene die er niet meer is.

Voor iedereen, gelovigen en niet gelovigen stelt de Protestantse Gemeente Oostvoorne de Dorpskerk open om stil te staan bij hen die ons ontvielen. De kerk is geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur. U kunt een kaarsje branden of gewoon stil zijn. Om 19.30 uur is er een vesper. Stilte en muziek worden afgewisseld met gesproken woord. Ze staan even stil bij het leven van uw overleden dierbare, bij uw eigen leven en dat van mensen om u heen of de 'mensen zonder naam' die gestorven zijn door het geweld in onze wereld.

Op zondag 25 november wordt in de gedachtenisdienst stilgestaan bij de leden van de PGO die het afgelopen jaar overleden zijn. In de Protestantse traditie vind dit plaats op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondag voor het begin van de Adventstijd.

Dorpskerk te Oostvoorne, Kerkplein 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant