Afbeelding
Foto: PR

Hoe haal je vlekken uit een wit overhemd?

Actueel 2.619 keer gelezen

Wanneer je uitgaat met vrienden of in een business meeting zit, wil je natuurlijk dat er geen vlekken in je witte overhemd zitten. Hoe voorkom bijvoorbeeld dat er zweetvlekken zichtbaar zijn onder je oksels? Gaan die vlekken er nog uit tijdens een wasbeurt? Je gooit het liefst het overhemd om deze reden niet weg. Hieronder word je uitgelegd wat je beste kunt doen.Kijk naar het etiket van je witte overhemd

Om verkeerd wassen te voorkomen, kijk je altijd eerst naar het etiket van het heren overhemd. Sommige methodes van wassen kunnen schadelijk zijn voor de stof. Het is zonde wanneer een mooi wit overhemd verpest de was uitkomt. Bijvoorbeeld: Sommige overhemden was je het liefst mét chloor en andere zonder. Hieronder wordt tussen deze twee manieren van wassen onderscheid gemaakt.

Het witte overhemd wassen met chloor
Om het overhemd er stralend wit uit te laten zien, kun je er voor kiezen om het te wassen met chloorbleekmiddel. Pas op, een wit overhemd met een gekleurd boord is hier niet goed voor. De kleuren van het boord kunnen vervagen bij het wassen met chloorbleekmiddel. Ook andere kleur knopen kunnen niet goed tegen deze manier van wassen. Zo was je een wit overhemd met chloorbleekmiddel:

  • Vergeet niet het etiket te lezen, het overhemd moet geschikt zijn om op deze manier te wassen
  • Zorg voor genoeg ruimte in de trommel en voeg het gebruikelijke wasmiddel toe
  • Vervolgens voeg je 180ml chloorbleekmiddel toe.
  • Was het overhemd

Het overhemd wassen zonder chloor
Volg deze stappen voor het wassen zonder chloor:

  • Kijk in het etiket of het overhemd gewassen hoort te worden zonder chloorbleekmiddel
  • Lees de instructies op de fles van het chloorvrije bleekproduct en maak de oplossing
  • Laat het overhemd 's nachts weken in de chloorvrije bleek
  • Was het overhemd vervolgens op het standaard wasprogramma
  • Tip: voeg 100 ml gedestilleerde witte azijn toe, dit zorgt voor een extra wit overhemd

Chloorvrije bleek kan gebruikt worden om je overhemd weer mooi wit te krijgen. Daarnaast is dit soort bleek minder schadelijk. Met dit middel wordt gebruik gemaakt van zuurstof of waterstofperoxide om het overhemd te bleken. De oplossing is zachter dan een echte chloorbleekmiddel.

Het boord van je witte overhemd schoonmaken

Bij een wit overhemd zullen er al snel gelige vlekken ontstaan in het boord. De kraag vangt door de dag heen vuil op, en zorgt voor dit soort vlekken. Gelukkig zijn er manieren om dit aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld shampoo op de kraag smeren. Shampoo haalt het lichaamsvet uit de kraag. Een andere manier is om wat tandpasta op de kraag te smeren. Smeer het op de vieze plekken en laat het een paar minuten intrekken. Was in beide gevallen het overhemd daarna op de normale manier, zo hou je de kraag netjes.

Zo bleek je een overhemd en hou je daarnaast ook nog eens de kraag schoon! Wil je nog meer van deze handige tips, of ben je op zoek naar nieuwe witte overhemden? Neem dan een kijkje op overhemden.com, dé specialist op het gebied van witte overhemden.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant