Afbeelding

800 jaar Rockanje Kruidenwandeling door de duinen

Algemeen 469 keer gelezen

Rockanje - Men neme: een fantastische omgeving, een bijzonder feestjaar, enthousiaste Rockanjenaren en een gepassioneerd chefkok, een mooie zomerdag, een goede route en prachtige bloemen en planten.

Samen de ingrediënten voor: 800 jaar Rockanje: kruidenwandeling door de duinen. Kruidenprikkels  -de uit de hand gelopen hobby wat inmiddels echt een bedrijf genoemd mag worden- is van Dave Zwaartman, oud chefkok van restaurant Aan Zee en tevens herborist. Met een vurige toewijding vertelt hij over eetbare bloemen en planten in de duinen van Rockanje, hun werking, hun smaak en wat welke plant met de geschiedenis van Rockanje van doen heeft. 

Dave zijn kennis en kunde gecombineerd met zijn passie is niet onopgemerkt gebleven. ´s Dorps enige slager, Kees de Slager, is terecht een samenwerking met Dave aangegaan. De kruiden van Dave zijn verwerkt in de ambachtelijke worsten van Kees. Heeft u bijvoorbeeld al eens Voornes Gerookte Boerenworst met Duinkruiden geproefd?

Op 29 augustus 2020 van 10:00 uur tot 13:00 uur neemt Dave u mee op een wereldse reis door de Rockanjese duinen, voor slechts 25 euro krijgt u een wandeling van ongeveer 2 tot 3 uur, met hapje en drankje. Na deze wandeling kijkt u met totaal andere ogen naar Voornes Duin. Een naslagwerkje krijgt u naderhand digitaal.

Wilt u meegenieten van een prachtige wandeling, heerlijke producten en de Freek Vonk van de wilde planten: Dave Zwaartman? Schrijf u dan in via 800jaarrockanje@gmail.com. Er is slechts plek voor 25 personen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant