Ronan van Zandbeek troefde in de sprint zijn medevluchters af en prolongeerde zijn titel. * Foto: Wil van Balen.
Ronan van Zandbeek troefde in de sprint zijn medevluchters af en prolongeerde zijn titel. * Foto: Wil van Balen.

Ronan van Zandbeek winnaar Mountainbike Strandrace

Actueel 126 keer gelezen

Rockanje – In iets meer dan een uur raffelden de toppers afgelopen zondag het 40 kilometer lange parcours van de achttiende Farm Frites Mountainbike strandrace af. Natuurlijk hielp het lage tij mee om de zanderige ondergrond met zo'n ongelooflijke snelheid te bedwingen. Langs de vloedlijn was de ondergrond zo hard als een plaat. Maar het tempo waarmee de specialisten ook het veel mullere zand bij start&finish doorploegden, deed vermoeden dat de echte strandmountainbikers maling hebben aan de ondergrond.

De iets minder getalenteerde renners waren door de concurrentie van de toppers kansloos voor de eindzege. Maar voor het gros van het zo'n 250 renners tellende deelnemersveld was meedoen belangrijker dan winnen!

Uitslag achttiende Farm Frites Mountainbike Strandrace Rockanje:
40 km mannen: 1. Ronan van Zandbeek (Schijndel) 106.33, 2. Pascal Roos (Haarlem), 3. Johnny Buskermolen (Kudelstaart), 4. Mark Kievit (Schijndel), 5. Steven de Jongh (Kalmthout), 6. Robbie Gevers (Schijndel); vrouwen: 1. Pauline Rooijakkers (Schijndel) 1.09.58; 25 km: 1. Mattias de Vos (Kalmthout) 53.10.

Foto's: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant