Afbeelding

Veel springtalent bij R.O.T. springwedstrijd

Actueel 508 keer gelezen

Oostvoorne - Vrijdag 23 juni vonden in sporthal de Meander de R.O.T. springwedstrijden plaats. R.O.T. staat voor de drie dorpen van Westvoorne: Rockanje, Oostvoorne en Tinte. De wedstrijd kwam tot stand door de samenwerking van de drie gymnastiekverenigingen van Westvoorne: RTC uit Rockanje, WIK uit Oostvoorne en ODI uit Tinte.

Bij deze wedstrijd mochten alle senioren van Westvoorne hun springkunsten laten zien op 3 gymnastiektoestellen, namelijk: de trampoline, airtumblingbaan en de trampoline met pegasus. In totaal waren er 23 senioren die meededen met deze wedstrijd. De deelnemers waren verdeeld over 3 leeftijdscategorieën en in iedere categorie waren 1 tot 4 medailles te winnen, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Salto's, barani's en vele andere sprongen werden er bij de trampoline te zien. De mooiste sprongen kwamen van Kjell Ouwendijk (ODI). Hij kwam op de 4de plek. Blijke Bleeksma (WIK) won met haar sprongenserie de derde prijs. De zilveren medailles gingen naar Jari Luijendijk (RTC), Job van Oeveren (ODI) en Setske Moerman (RTC). Het goud was voor Merlijn Roos (ODI), Karlijn van Woerkom (WIK) en Linda Snoeij (WIK).

Ook bij de tumblingbaan moesten de deelnemers hun 5 mooiste sprongen laten zien. Er was een vierde prijs voor Setske Moerman (RTC). Het brons ging naar Caitlin Nachtergaele (WIK), de tweede plek was voor Maaike van Dam (WIK), Jolanda Rodenburg (RTC) en Linda Snoeij (WIK). De eerste prijs won Karlijn van Woerkom (WIK), Jari Luijendijk (RTC) en Blijke Bleeksma (WIK).

Bij de pegasus met trampoline was er een 4de prijs voor Job van Oeveren (ODI) en een 3de prijs voor Kjell Ouwendijk (ODI). Het zilver won Setske Moerman (RTC) en Marco Rehorst (ODI). Gouden medailles waren er voor Jari Luijendijk (RTC), Caitlin Nachtergaele (WIK) en Karlijn van Woerkom (WIK).

De R.O.T. bokaal, de prijs voor de deelnemer met de hoogste totaalscore, werd gewonnen door Karlijn van Woerkom van WIK-Oostvoorne. Met een puntentotaal van maar liefst 126,8 liet zij alle andere deelnemers ver achter zich.

Het was een gezellige avond en alle deelnemers van WIK, ODI en RTC kunnen trots zijn op hun resultaten!