De leden van de Appeltaartetende Fietsploeg rijden dit seizoen rond in nieuwe tenues.
De leden van de Appeltaartetende Fietsploeg rijden dit seizoen rond in nieuwe tenues. Foto: pr

Fietsende Appeltaarters in nieuwe outfit

Actueel 1.629 keer gelezen

Westvoorne - De 'Appeltaarters' bestaat uit fietsers die het leuk vinden hun hobby te delen met anderen en met elkaar te genieten van een rondje fietsen.
Het sociale aspect is een belangrijk item binnen de club. En er wordt in drie verschillende groepen gereden zodat ieder zijn of haar tempo kan kiezen. Doordat een 'Appeltaarter' in het appeltaart-tenue rondrijdt, is hij/zij ook als zodanig te herkennen.

In de lente kruipt de Appeltaartetende Fietsploeg op de fiets en inmiddels zijn zij al weer volop in training (o.a. voor de wielerronde in Oostvoorne op 3 augustus a.s.). Zo'n 40 mannen en vrouwen uit voornamelijk Westvoorne fietsen iedere week op zondagmorgen vanuit Rockanje hun rondje dat veelal wordt afgesloten met een bakkie koffie bij de Duinrand in Oostvoorne. Ook Westvoornes burgemeester Peter de Jong maakt deel uit van deze enthousiaste groep. Uiteraard hoort daar een mooi en uniek wielertenue bij en daarvoor is een heuse kledingcommissie aan het werk gegaan om iets te ontwerpen waarbij ook de sponsoren goed tot hun recht zijn gekomen.

Uniek
Wat maakt de Appeltaarters nu zo uniek? Uiteraard dat al meer dan 25 jaar vanaf het voorjaar iedere woensdag en zondag een rondje over het eiland wordt gefietst. Dat zij in de winter gewoon door gaan, en dan meestal op de mountain bike te vinden zijn. Maar nog belangrijker is het feit dat het een hechte club is geworden, waar nieuwe mannen en vrouwen altijd welkom zijn/blijven. Als er iets te vieren is, dan wordt dat, geheel in appeltaartstijl, gedaan door na het fietsen een fles Apfelkorn met elkaar te ledigen (1 klein glaasje p.p., want er moet nog op de fiets verder worden gefietst…).
Een aantal jaren geleden is er een vereniging (De Appeltaarters) opgericht zodat afspraken netjes zijn vastgelegd, de clubleden lid zijn van de NTFU (Nederlandse Tour Fiets Unie) en daarmee ook een verzekering geregeld is. Wij fietsen 2 aan 2 en zoveel mogelijk over (boeren- en/of parallelwegen, dus niet de fietspaden) om andere weggebruikers zo weinig mogelijk te hinderen. En… Je kunt je aansluiten bij onze club (inmiddels zo'n 5060 'hobbyracers'), maar een ding is zeker verplicht: je draagt een helm!

Zeeland
Deze combinatie van factoren maakte het mogelijk om, met de hulp van een aantal trouwe sponsoren een mooi, nieuw tenue aan te schaffen. Eén keer per maand maken we een tocht Zeeland in, en dat was afgelopen week. Gelijk een mooie gelegenheid deze schitterende nieuwe outfit op de gevoelige plaat vast te leggen. Bijgaand ziet u het resultaat. Ook enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? Neem dan contact op via: wielervereniging.appeltaarters@gmail.com. Voor 60 euro per jaar fietst u mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant