De kinderen van de Baron de Vos van Steenwijckschool namen vorige week afscheid van hun oude gebouw met een middeleeuws feest.
De kinderen van de Baron de Vos van Steenwijckschool namen vorige week afscheid van hun oude gebouw met een middeleeuws feest. Foto: PR

BVS neemt ridderlijk afscheid van oude schoolgebouw

Actueel 630 keer gelezen

Rockanje - Vorige week woensdag namen de leerlingen van de Baron de Vos van Steenwijck basisschool afscheid van hun oude schoolgebouw aan de Willem de Waalstraat in Rockanje. Uitgedost als ridders (de jongens) en jonkvrouwen (de meisjes) werkten de leerlingen een middeleeuws spelletjescircuit af. 's Middags werd de dag afgesloten met een riddertoernooi met echte paarden. Het werd een afscheidsfeest om niet snel te vergeten.

De school gaat verhuizen. Na 65 jaar ruilt de Baron de Vos van Steenwickschool het pand aan de Willem de Waalstraat in voor een tijdelijke, met de Remix-basisschool gedeelde locatie aan de Dwarsweg. Tijdelijk, omdat de gemeente Westvoorne voornemens is om een nieuwe schoolgebouw te bouwen, dat onderdak biedt aan alle basisscholen van Rockanje. Het komende schooljaar wordt het laatste van de BVS als christelijke school in Rockanje. Vanaf augustus 2018 worden BVS en Remix een samenwerkingsschool waarbij het beste van twee scholen wordt gebundeld tot een sterke en krachtige school voor alle basisschoolkinderen van Rockanje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant