Fluisterboot Bernisse feestelijk in de vaart | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Het Bernisse gebied kan vanuit de nieuwe fluisterboot worden ontdekt. Foto: Foto-OK.nl
Het Bernisse gebied kan vanuit de nieuwe fluisterboot worden ontdekt. Foto: Foto-OK.nl (Foto: Foto-Ok.nl / Rene Bakker)

Fluisterboot Bernisse feestelijk in de vaart

  •   40 keer gelezen   Actueel

Zuidland – Onder grote belangstelling werd vorige week donderdag aan de Oude Veerdam Fluisterboot Bernisse officieel in gebruik genomen. Burgemeester Van Oosten en wethouder Hamerslag onthulden samen met vrijwilligers van Stichting Fluisterboot Voorne-Putten het informatiebord bij de aanleg- en opstapplaats van de fonkelnieuwe elektrische boot.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd ook de kwaliteitsimpuls die de afgelopen tijd aan het recreatiegebied De Bernisse is gegeven gevierd. Hierbij werden onder andere de strandjes in het gebied van nieuw zand voorzien, nieuwe steigers aangelegd, groenonderhoud en parkeerplaatsen aangepakt en natuurspeeltuin Het Beverbos aangelegd. De in gebruik name van deze nieuwe fluisterboot is volgens de wethouder 'de kers op de taart'.

Grote én kleine sponsoren
Hamerslag sprak tevens namens het bestuur van het recreatieschap Voorne-Putten Rozenburg en als vertegenwoordiger van de Landsschapstafel. Voorzitter Fred Lorsheijd van Stichting Fluisterboot Voorne-Putten bedankte alle grote én kleinere sponsoren die de Fluisterboot Bernisse mogelijk hebben gemaakt. Plannen voor de Fluisterboot Bernisse dateren al van vóór 2016. Robert Broos, Dik Benne, Nico Bruin, Casper Kleywegt, Madeleine van der Tholen en Fred Lorsheijd richtten half 2017 de Stichting Fluisterboot op. 'Toen zijn we begonnen met het aanvragen van subsidies, het zoeken naar partners en sponsoren en het voeren van gesprekken met diverse instanties. Het had heel wat voeten in de aarde en er moesten heel wat hobbels overwonnen worden, maar we zijn erg trots op wat we hebben bereikt en erg blij dat al dat werk heeft geleid tot dit schitterende resultaat', aldus Lorsheijd.

Cheque
Kosten van de aanschaf van de boot en bijbehorende faciliteiten bedragen ruim 200.000 euro. Exxon Mobil was de eerste sponsor die met 10.000 euro het project ondersteunde. 'Die toezegging was voorwaarde voor de Landschapstafel om ook een bijdrage aan de realisatie van het project te leveren', vertelt Ellen Ehmen van Exxon Mobil. De Landschapstafel droeg 145 duizend euro bij, de gemeente Nissewaard stak 45.000 euro in het project en verder schonken DeltaPort Donatiefonds € 15.000, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden € 10.000 en AH Heenvliet vijfduizend euro. Ook wordt het project ondersteund door de provincie Zuid-Holland, het recreatieschap, Staatsbosbeheer en heel veel kleinere sponsors die de Fluisterboot Bernisse een warm hart toedragen.

Als klap op de vuurpijl kreeg voorzitter Lorsheijd uit handen van Matthijs Olieman van Exxon Mobiel nog een tweede cheque van tienduizend euro uitgereikt. Deze donatie zal worden besteed aan een invalide toilet in de door Staatsbosbeheer ter beschikking gestelde wachtruimte bij de opstapplaats aan de Oude Veerdam, het geschikt maken van de boot voor mindervaliden, een AED en EHBO training van de vrijwilligers.

Doorvaren naar Brielle
De Fluisterboot vaart het hele jaar door, is overdekt maar kan bij goed weer ook zonder overkapping varen, kan worden verwarmd en biedt plaats aan 50 personen. Inmiddels zijn er ruim 40 enthousiaste vrijwilligers die het laten varen van de Fluisterboot mogelijk maken. 'En dat aantal neemt nog steeds toe.' Woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag zijn reguliere vaardagen, maar daarnaast kan de boot voor groepen op deze en andere dagen worden afgehuurd. Ook zullen themavaarten worden georganiseerd en kan er zowel richting Spui als Heenvliet worden gevaren. Een tocht duurt ongeveer twee uur. Ook in Brielle wordt een steiger voor de Fluisterboot Bernisse aangelegd, zodat deze volgend jaar kan doorvaren naar de Geuzenstad. 'Daar zal men dan kunnen uitstappen en Brielle bezoeken, waarna men later weer door de Fluisterboot wordt opgehaald', aldus Lorsheijd.

Voor meer informatie en boekingen kijkt u op www.rondvaart.info.

Meer foto's op
www.grootnissewaard.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>