Afbeelding

Sinterklaas en zijn Pieten ook gearriveerd in Westvoorne

Actueel 263 keer gelezen

Westvoorne – Sinds afgelopen weekend kunnen ook in Westvoorne de schoenen weer bij de schoorsteen. In alle drie de woonkernen deed Sinterklaas zijn intrede en gezien het aantal Zwarte Pieten dat in het gezelschap van de Sint verkeerde, heeft de Goedheiligman hulp genoeg om de schoenen te vullen.

Even leek het erop dat Oostvoorne het zaterdagochtend zonder Zwarte Pieten moest stellen. De Ideepiet had namelijk verzonnen dat de pakjes ook wel per drone afgeleverd konden worden en om te laten zien dat dat goed werkte, werd er aan de Burgemeester Letteweg ook per drone een groot pakket binnengehaald naar het balkon van SCC De Man.

Aftocht
Teleurgesteld bliezen de op het Dorpsplein aanwezige Zwarte Pieten vervolgens de aftocht. Maar Sinterklaas zonder zijn Pieten? Dat kan natuurlijk niet. Dat vond ook Sinterklaas toen hij op zijn fraaie witte schimmel bij SCC De Man aankwam. 'Terugroepen die Pieten,' zei Sinterklaas nadat hij door burgemeester De Jong welkom was geheten. En massaal riep de op het Dorpsplein verzamelde jeugd vervolgens om Zwarte Piet.

Treintje
Dat was gelukkig niet aan dovemansoren gericht, want kort daarop reed het treintje Westvoorne tot op de laatste plaats gevuld met Zwarte Pieten het pleintje op, om daarna met Sinterklaas in optocht naar SCC De Meander te trekken, waar voor de jeugd weer een gevarieerd 'Pietencircuit' was uitgezet.

Tinte
In Tinte werden Sinterklaas, burgemeester De Jong en de hoofdpiet met een shovel over de Kade naar de Odiaan gereden. Daar kon de jeugd de sint feliciteren met zijn verjaardag en vervolgens lekker knutselen en prutsen met de spullen die waren gebracht door de pieten en medewerkers van de Piet & Pruts Kluskeet.

Rockanje
In Rockanje kreeg Sinterklaas medewerking van het Trekpaardenteam Rockanje. In een rijtuigje, getrokken door een van de Belgische trekkolossen van het team, arriveerde de Goedheiligman bij het gemeentehuis aan de Raadhuislaan, waar tal van kinderen hem opwachtten, inmiddels al smullend van het snoepgoed dat de Pieten kwistig ronddeelden en waarvan ook al een flinke portie 's morgens gevonden was in de schoentjes, de de jeugd al op donderdagavond in SCC De Merel hadden mogen zetten. Via zorgcentrum Stuifakkers ging het vervolgens naar De Merel, waar de officiële aankomst groots werd gevierd.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant