Afbeelding

Prijs 'Kern met Pit' uitgereikt aan Tintestein

Actueel 259 keer gelezen

Rockanje - De prijs 'Kern met Pit' is uitgereikt aan het bestuur van Verenigingsgebouw Tintestein. Deze cheque van € 1.000,- is uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. De motivatie daarbij was dat de voormalige school Tintestein bijdraagt aan de sociale cohesie van het dorp Tinte met haar 600 inwoners.

Ook de leefbaarheid wordt bevorderd door het buurtwinkeltje dat er straks wordt gevestigd. De bedoeling is dat er streekproducten kunnen worden gekocht, maar ook vers brood, verse zuivelproducten en snoepjes. Over een koffietafel als ontmoetingsplek voor de buurt, een klussendienst en een maaltijdservice wordt nog nagedacht. 

Het gemeentebestuur Westvoorne  feliciteert  het bestuur van Stichting Tinte 400 met de behaalde prijs en hoopt dat het geldbedrag bijdraagt aan de saamhorigheid van de dorpsbewoners. Een vitaal dorp is immers goed voor de inwoners én voor de gemeente. De gemeente is blij met de samenwerking en vindt het project Tintestein hét schoolvoorbeeld van participatie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant