Afbeelding

'Verhoudingen gemeenteraad Westvoorne moeten beter'

Actueel 276 keer gelezen

Westvoorne - Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne wil dat zijn raadsleden beter met elkaar omgaan. De verhoudingen zijn voor de zoveelste keer slecht.

Aanleiding voor de laatste aanvaring binnen de raad is het carbidschieten. De oppositie diende vlak voor het kerstreces een motie van afkeuring tegen de burgemeester in. De voorzieningenrechter bepaalde dat het evenement op oudejaarsdag toch kon doorgaan. CDA, PvdA en VVD'er Jaap Heijndijk boden na de uitspraak publiekelijk hun excuses aan. Die werden aanvaard door De Jong. Coalitiepartij Partij Westvoorne eist echter nadere uitleg. De oppositie vindt op hun beurt dat ze al duidelijk genoeg zijn geweest.

Burgemeester De Jong roept de gemeenteraad op om de onderlinge verhoudingen snel te verbeteren. Dit is niet hoe ze met elkaar om moeten gaan. Hij wijst er op dat het in de gemeente Westvoorne niet de eerste keer is dat er vrijwel direct naar een zwaar middel als een motie wordt gegrepen. Zonder dat iemand de kans krijgt om eerst zijn visie te geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant