De jeugdjudoka's van JC Ichikan waren dit nieuwe seizoen al succesvol op twee toernooien.
De jeugdjudoka's van JC Ichikan waren dit nieuwe seizoen al succesvol op twee toernooien. Foto: PR

Succesvol weekend voor judovereniging Ichikan

Actueel 575 keer gelezen

Middelharnis/Maassluis - Afgelopen weekend wonnen judoka's van JC Ichikan prijzen op 2 toernooien, waarmee het seizoen een goede start kreeg. Zaterdag deed Ichikan mee aan het herfstoernooi van JC Middelharnis en zondag was er de OBI-competitie van MTI in Maassluis.

In Middelnarnis kwamen er 14 judoka's van Ichikan in actie. De Ichikanjers wonnen bij elkaar 9 prijzen (5x goud en 4x zilver). 'Een topprestatie zo voor het eerste toernooi van het seizoen,' vond trainer Roy Langendoen. Verder deden Harm van Geest en Sophie Kuipers voor de eerste keer mee aan een judotoernooi. Harm die één wedstrijd met vol punt won door een mooie beenworp (o-soto-gari) kan trots zijn op zijn eerste optreden. Sophie, 6 jaar oud en slechts 19 kilo licht, zat erg zwaar ingedeeld, maar heeft het met een vierde plaats ontzettend goed gedaan.
Uitslag: 1e prijs: Brendt Schenk, Sem v Wijk, Amelie schut, Tjaard Kuipers en Joey Lilles; 2e prijs: Bjarne vd Genugten, Berend Kuipers, Kevlin v Loo en Mark Tuk; 3e prijs: Martin Schenk; 4e prijs: Harm v Geest en Sophie Kuipers; 5e prijs: Jasper Eland en Simone vd Sanden.

Maassluis
In Maassluis deed Ichikan mee aan de OBI-competitie. Een instaptoernooi voor beginnende judoka's. Berend Kuipers won na zijn 2e plaats in Middelharnis nu alles met ippon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant