Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Michel Verplanke van Administratiekantoor J. Vellekoop

Actueel 850 keer gelezen

Rockanje – Michel Verplanke van administratiekantoor J. Vellekoop begon op 19-jarige leeftijd bij Accountantskantoor van der Hoek en Blok in Hellevoetsluis. De reden was eigenlijk heel simpel, op school was namelijk al gebleken dat hij gevoel voor cijfers had. Vandaag de dag is hij nog altijd met cijfers bezig en nog steeds met heel veel plezier.

Als 21-jarige begon Michel bij administratiekantoor J. Vellekoop. Jan Vellekoop startte met het bedrijf in 1977 en 40 jaar lang was het gevestigd aan de Swinsedreef in Rockanje. 'Al in 1998 heb ik de helft van de aandelen van het bedrijf gekocht.', aldus Michel. 'Het restant van de aandelen heb ik 2004 gekocht, na het overlijden van Jan Vellekoop. Uit waardering en respect naar hem, is de naam van het bedrijf niet veranderd. Bovendien hoef ik zelf niet zo nodig op de voorgrond. Er is in de loop der jaren wel heel veel veranderd. Zo herinner ik me nog heel goed de tabellarische boeken waar we vroeger mee werkten. Loonstrookjes werden handmatig verwerkt met een typemachine of de pen en de boekhouding werd gedaan met carbonpapier en een ponssysteem. Daarna werd pas de pc geïntroduceerd. 20MB en een kostenplaatje van zo'n 20.000 gulden. Voor die tijd was dat een hele ontwikkeling. Mijn werk is in de loop der jaren dus veel makkelijker geworden en daardoor ook nog leuker. Ook gaat alles veel sneller en kan ik dus meer doen. Bovendien vind ik het contact met de mensen ook nog steeds leuk en is het leuk om voor iemand iets te kunnen doen.'

VerhuizingToen bleek dat in 2019 het huurcontract voor het pand niet verlengd zou worden, moest er uitgekeken gaan worden naar een nieuwe locatie. Inmiddels is de verhuizing net achter de rug en zijn ze nu te vinden op industrieterrein Moolhoek op nummer 16. 'De verhuizing betekende dus ook dat we het archief moesten opruimen.', vervolgt Michel. 'Besloten werd dat alle oude papieren stukken van voor 2009 niet mee zouden gaan. Al met al was dat was dus maar liefst 10 kuub in totaal.' Op de nieuwe locatie is het administratiekantoor dus opgeruimd van start gegaan. Bovendien is het pand ook groter, zodat het personeel, dat in totaal uit 7 man bestaat, ook veel meer werkruimte heeft.

DienstenBij administratiekantoor J. Vellekoop kunt u terecht voor het bijhouden van uw financiële administratie waaronder onder meer het sorteren, archiveren en coderen van de boekstukken, het bijhouden van crediteuren/debiteuren subadministraties, het opstellen van jaarrekeningen, salarisadministraties, begeleiding en advisering in het automatiseringstraject, het verzorgen van financieringsaanvragen en fiscale advisering, waarin zij samenwerken met fiscalisten, advocaten en accountants. Hun klantenbestand bestaat uit zowel eenmanszaken als bedrijven met 25/30 man personeel, maar ook uit particulieren.

Contactgegevens
Het kantoor is gevestigd aan de Moolhoek 16, 3235 XK in Rockanje. Telefonisch zijn ze te bereiken via het nummer 0181-402355. Mailen kan naar info@jvellekoop.nl

Foto: Jos Uijtdehaage  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant