Afbeelding

Rustige jaarwisseling spoedeisende hulp en brandwondencentrum

Actueel 599 keer gelezen

Regio - Het Maasstad Ziekenhuis spreekt van een relatief rustige jaarwisseling – avond en nacht – op de spoedeisende hulp. Er werden dertien personen binnengebracht met letsel dat gerelateerd was aan de jaarwisseling, zoals brandwonden en alcohol intoxicaties. Het letsel was niet ernstiger en het aantal patiënten niet groter dan vorige jaren.

Brandwondencentrum Het brandwondencentrum zag negen patiënten, in de leeftijd van acht tot en met 27 jaar, die brandwonden hadden opgelopen. Dat zijn er meer dan vorig jaar. Acht van hen zijn alweer naar huis en één patiënt wordt waarschijnlijk later vandaag ontslagen uit het ziekenhuis. Hun letsel was niet zo ernstig dat zij opgenomen moesten worden in het brandwondencentrum.

Specialistische brandwondenzorg

Ieder jaar rondom de jaarwisseling krijgt het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis telefoontjes van andere ziekenhuizen, huisartsen en particulieren voor specialistisch advies over brandwondenzorg. Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari is er extra personeel aanwezig op de dagbehandeling van het brandwondencentrum. Zij zijn er voor slachtoffers die vanuit andere ziekenhuizen worden doorverwezen voor specialistische brandwondenzorg. De dagbehandeling is open van 7.45 tot 16.45 uur. Ook de rest van de week zijn hiervoor extra medewerkers aan het werk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant