Bertha Hollander, Joke Stolk, Mariska Nieuwpoort en Elly Tuk (kloksgewijs vanaf linksboven) zijn de leidsters van het eerste uur in Jacobeintje. * Fotografie: Jos Uijtdehaage.
Bertha Hollander, Joke Stolk, Mariska Nieuwpoort en Elly Tuk (kloksgewijs vanaf linksboven) zijn de leidsters van het eerste uur in Jacobeintje. * Fotografie: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Jacobeintje bestaat 25 jaar: feestje met een reünietintje in Rockanje

Actueel 1.772 keer gelezen

Rockanje – Kinderdagverblijf (KDV) Jacobeintje aan de Middelweg in Rockanje bestaat dit jaar 25 jaar. Alle reden voor de beherende stichting Humanitas en de medewerkers om op zaterdag 24 maart stil te staan bij een kwart eeuw kinderopvang in Westvoorne.

'Het wordt een hele feestelijke dag,'zegt locatiemanager Joke Stolk, die met haar collega's Elly Tuk, Bertha Hollander en Mariska Nieuwpoort al vanaf het eerste uur, nu 25 jaar geleden, betrokken is bij de opvang en de begeleiding van de doelgroep: kinderen in de leeftijd van zes maanden tot vier jaar.

Uniek
'We hebben bewust voor de zaterdag gekozen om de ouders bij de viering van ons jubileum te kunnen betrekken,' gaat Joke verder. 'en we hopen ook op de komst van heel veel mensen, die in de loop der jaren enige tijd bij ons hebben doorgebracht. Jawel, een klein beetje een reünie-idee. Weet je, we hebben momenteel kinderen in het kinderdagverblijf van wie de ouders zo'n 25 jaar leden ook bij ons kwamen. Dat is best uniek toch?'

Volgen
'We blijven de kinderen die een tijdje op Jacobeintje hebben doorgebracht ook zoveel mogelijk volgen,' vertelt Joke Stolk. 'De leidsters begeleiden onze kinderen altijd in nauw overleg met de ouders. Ze brengen verslag uit over de vorderingen van de kinderen. We zijn als leidsters ook een klein beetje medeopvoeders. Je bouwt een band op met de kinderen. In de eerste paar jaar van hun leven maken ze echt enorme ontwikkelingen door. Je ziet ze groeien. Van baby naar peuter. Naar kleine mensjes met een eigen willetje.

Whizz Kids
Naast aandacht voor de ontwikkeling van het taalgevoel, in de vorm van verhaaltjes vertellen en voorlezen, bieden de leidsters op Jacobeintje ook activiteiten aan die het gevoel voor figuren en symbolen bij de kinderen stimuleren. 'Dat programma noemen we Whizz Kids,' aldus Joke Stolk. 'Met behulp van allerlei materialen zoals kastanjes, bladeren en boomtakjes, die vaak niks kosten, gaan we aan de slag. Dan maken de kinderen driehoeken en vierkanten, waardoor ze begrip krijgen van hoog en laag en van figuren.

Binnen en buiten
'Whizz Kids-activiteiten' gaan op zaterdag 24 maart ook zeker deel uitmaken van het programma dat we dan aanbieden. Er is zowel binnen als buiten van alles te doen voor kinderen en ouders. Het wordt echt een feestje!'

Zaterdag 24 maart 11.00-14.00 uur viering 25 jarig-bestaan KDV Jacobeintje, Middelweg 54, Rockanje.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant