De parkeerplaats aan de Berkenrijsweg in Oostvoorne is komende zondag een van de vertrekplaatsen voor een lentewandeling door de Duinen van Oostvoorne. * Foto: Jos Uijtdehaage.
De parkeerplaats aan de Berkenrijsweg in Oostvoorne is komende zondag een van de vertrekplaatsen voor een lentewandeling door de Duinen van Oostvoorne. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

De Duinen van Oostvoorne: fraaie omgeving voor een Lenterondje

Actueel 417 keer gelezen

Oostvoorne – Komende zondag is het Landelijke Wandeldag. Reden voor de ANWB om in onze regio in samenwerking met de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap onder de noemer Lenterondjes bijzondere wandelingen uit te zetten. In Zuid-Holland verdienen de drie routes van het Lenterondje door de Duinen van Oostvoorne namelijk bijzondere aandacht.

Met het parkeerterrein aan de Berkenrijsweg (zie foto) en het parkeerterrein bij de Brielse Gatdam aan het einde van de Strandweg als startplaatsen, kunnen wandelaars een indruk krijgen van het schitterende en unieke duinlandschap bij Oostvoorne. Vrijwilligers van de ANWB hebben in samenwerking met de stichting Het Zuid-Hollands Landschap routes samengesteld met lengtes van respectievelijk 5, 10 en 15 kilometer.

De kortste route is aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen, die over verrassende wandelpaden langs poelen en bunkers komen. De langere routes over tien en vijftien kilometer zijn bedoeld voor en een uitdaging voor de geoefende wandelaars, die tijdens hun tocht ongetwijfeld bij de fraaiste uitkijkjes en op de mooiste plekjes in het schitterende duinlandschap zullen komen.

Belangstelling
'Natuurlijk speelt het weer altijd een belangrijke rol bij het besluit van mensen om een wandeltocht te gaan maken,' weet boswachter Menno van Lopik, verbonden aan bezoekerscentrum De Tenellaplas van de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. 'Maar bij goed wandelweer verwachten we (een gezellige) drukte. De deelnemers aan het Oostvoornse Lenterondje worden door vrijwilligers van de ANWB en Het Zuid-Hollands Landschap opgevangen bij de startplaatsen, waar ook geparkeerd kan worden. Daar ontvangen de wandelaars de beschrijving van de route die ze willen volgen en ook nog een leuke goodiebag.'

Meer info op: www.zhl.nl/lenterondjes

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant