Afbeelding

Kinderen terug naar bestaande units school

Actueel 382 keer gelezen

Rockanje - De kinderen van basisschool De Zeewinde in Rockanje gaan terug naar de schimmellokalen. De gemeenteraad hakte afgelopen week de knoop door.

De cabins worden uit elkaar gehaald, schoongemaakt en op een verharde ondergrond teruggeplaatst. Het plan had de voorkeur van het dagelijks bestuur, schoolbestuur en klankbordgroep boven andere units. Op het laatst kwam werd er nog een derde variant door oppositiepartijen Partij Westvoorne en Inwonersbelang naar voren gebracht: compleet nieuwe cabins.

Beide lokale partijen twijfelen over terugkeer. 'Het kan zijn dat er sprake is van gebruikte schimmelgevoelige portocabines en schoonmaak daarvan slechts tijdelijk zal helpen,' aldus Cor Sommeling (IBW). Volgens de gemeente Westvoorne waren nieuwe cabins echter niet op korte termijn leverbaar. PW vond een bedrijf dat ze binnen drie maanden kan leveren en had een uur voor de raadsvergadering de offerte binnen. PW-raadslid Jeroen Noordermeer wilde het besluit een week uitstellen. 'Het vertrouwen van de ouders gaan we anders zo niet terugwinnen.'

Coalitiepartijen VVD, GBW, CDA, PvdA en D66 gingen daar niet in mee. Ze leggen zich neer bij de keuze van een meerderheid van de klankbordgroep. VVD'er Marco Mentink vindt dat de oppositie hiermee de ouders een worst voorhoudt door op het allerlaatste moment met dit voorstel te komen. De raad kan dan onmogelijk een dergelijke beslissing nemen. Er zijn te veel vragen en onduidelijkheden.

Ook wethouder Wilbert Borgonjen (CDA) wilde geen uitstel. Hij geeft aan dat de gemeente telefonisch al bedrijven heeft benaderd en bleek dat nieuwe op korte termijn niet mogelijk zijn. De wethouder wil de kinderen zo snel mogelijk in Rockanje terug hebben. 'Het betekent rust op school.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant