Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Burgemeester De Jong leest voor op 't Pierepotje

Actueel 321 keer gelezen

Rockanje - Op 23 januari zijn De Nationale Voorleesdagen feestelijk van start gegaan met Het Nationale Voorleesontbijt. In bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven door het hele land wordt dan altijd voorgelezen aan peuters en kleuters uit het Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Een huis voor Harry (2017, Querido), geschreven door Leo Timmers.

In het kader van De Nationale Voorleesdagen was burgemeester De Jong afgelopen woensdag te gast bij de peuteropvang 'T Pierepotje in Rockanje. Ook hij kwam gezellig voorlezen aan de peuters. 

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0 t/m 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of hier hulp bij nodig hebben. Het is van belang dat kinderen al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd worden om te lezen en het plezier van lezen ontdekken. De 16e editie van De Nationale Voorleesdagen duurt nog tot en met zaterdag 2 februari.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant