De in de winter 'werkloze' ijssalon van restaurant Eus is in deze maanden omgetoverd tot fondueruimte. (Foto: Jos Uijtdehaage).
De in de winter 'werkloze' ijssalon van restaurant Eus is in deze maanden omgetoverd tot fondueruimte. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Nu bij Eus: vorkje prikken vervangt ijsje likken

Actueel 1.425 keer gelezen

Oostvoorne – Sinds eind januari is de ijssalon van restaurant Eus aan de Oostvoornse Stationsweg de plek waar gasten met vrienden, familie of het gezin kunnen genieten van een ouderwetse fondue met alles erop en eraan.

Een gastronomische stap terug in de tijd, waarvoor getuige de drukte van de afgelopen weken grote belangstelling is.

Verlangen
'Al die programma's op TV maken duidelijk dat er belangstelling is voor en ook een verlangen is naar hoe er vroeger ouderwetse gezellig werd getafeld,' zegt eigenaar Eugène, aan wie het restaurant aan de Stationsweg zijn naam ontleent. 'Deze maanden zijn bij uitstek geschikt om lang en gezellig te tafelen. En die maanden zijn juist minder uitnodigend van een ijsje te genieten.

Schepijs
Onze ijssalon opent vanaf 1 april weer de deuren, met het vertrouwde assortiment van 24 soorten ambachtelijk bereid schepijs. Maar tot aan die tijd is de ruimte niet in gebruik. Tenminste, tot voor kort was dat het geval. Want nu is er de mogelijkheid om er een volkje te komen prikken, in plaats van er aan een ijsje te likken, ha, ha!'

Fonduehut
De ruimte van de ijssalon bij restaurant Eus is in deze maanden ingericht als een sfeervolle fonduehut, waar je met familie, vrienden, je geliefde of met collega's kan komen genieten van een heerlijke avond ouderwets fonduen. Er is keuze uit een kaas- of vleesfondue inclusief twee drankjes. voor € 22,50 incl alles zelfs 2 drankjes.

Love Hut
Speciaal ter gelegenheid van Valentijnsdag is de fondueruimte op donderdag 14 februari ingericht als een Love Hut waar genoten kan worden van een Vanlentijnsfondue van drie gangen, inclusief een chocoladeverrassing.

Thema-avonden
'En er zijn ook nog enkele thema-avonden in maart,' verklapt Eugène. 'Op donderdag 7 maart hebben we de houthakkers biefstukavond. Op zondag 17 maart is er het kaasfondue meezingfeest en voor donderdag 21 maart kan er worden gereserveerd voor een avond onbeperkt schnitzel eten als we onze ruimte hebben ingericht als het 'Schnitzelparadijs'.

Reserveren
'Bijtijds reserveren is wel aan te raden,' adviseert Eugène. 'De afgelopen weken hebben ons geleerd dat onze fondueruimte steeds tot de laatste plaats bezet was. Dus wie tussen nu en 1 april, als de ruimte weer in gebruik wordt genomen als ijssalon, nog even lekker ouderwets wil fonduen, kan maar beter het zekere voor het onzekere nemen en bellen.'

Overige arrangementen
Kijk ook voor de overige arrangementen op www.restauranteus.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant