Halve van Oostvoorne: 21,1 kilometer door unieke natuur | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Komende zondag valt om 12.00 het startschot voor de 36ste 'Halve van Oostvoorne'.
Komende zondag valt om 12.00 het startschot voor de 36ste 'Halve van Oostvoorne'. (Foto: )

Halve van Oostvoorne: 21,1 kilometer door unieke natuur

  •   162 keer gelezen   Actueel

Oostvoorne – Komende zondag wordt met het voetbalcomplex van OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne als start en finish voor de 36ste keer de 'Halve van Oostvoorne' georganiseerd. De 'Halve' is een hardloopwedstrijd over een afstand van 21,1 kilometer, een halve marathon dus. Voor degenen die nog niet aan zoveel kilometers toe zijn, is er ook een loop over 8 kilometer.

Het startschot voor beide afstanden is om 12.00 uur. Dan vertrekken alle deelnemers tegelijkertijd op de Zwartelaan voor de voetbalvelden van OVV. Elk jaar weer is het een indrukwekkend gezicht om een deelnemersveld van zo'n 500 lopers in het startschot te zien vallen.

Meetmoment
Dat de 'Halve van Oostvoorne' elk jaar goed is voor zoveel deelnemers heeft meerdere redenen. Een van de voornaamste redenen is de het tweede weekeinde van maart op een ideaal moment past in de voorbereiding van atleten op de Marathon van Rotterdam. Je vorm testen op een officiële wedstrijd over 21,1 kilometer met nauwkeurige tijdregistratie is voor de lopers met marathonplannen altijd een aantrekkelijk en betrouwbaar meetmoment.
Maar ook de goede verzorging voor de deelnemers maakt van de Halve van Oostvoorne een aantrekkelijke wedstrijd om te lopen. De kleedkamers van het voetbalcomplex van OVV zijn een uitstekende douche- en omkleedgelegenheid.

Verrassing
Voor elke deelnemers is er jaarlijks een verrassing als aandenken aan de loop, ongeacht de afstand die er is afgelegd. En voor de atleten die op het podium komen zijn er aantrekkelijke geldprijzen. En zeker ook geen onbelangrijke reden voor veel atleten om in te schrijven voor de Halve van Oostvoorne, is het unieke parcours dat de deelnemers gedeeltelijk door en langs het duingebied tussen Oostvoorne en Rockanje, op de kop van het eiland Voorne voert.

Titelverdedigers
Titelverdedigers op de afstand over 21,1 kilometer zijn bij de mannen Abbenbroeker Henk van Leeuwen, die vorig jaar de halve marathon aflegde in een scherpe tijd van 1.12.33, en bij de vrouwen de Brielse Vanessa Hartman, die vorig jaar een winnende tijd van 1.29.10 liet noteren. Op de 8 kilometer was Spijkenisser Martin Nieuwstraten vorig jaar de winnaar bij de mannen in 28.26. Bij de vrouwen won Melissa Post uit Spijkenisse in 33.28.

Voorinschrijving
Bij voorinschrijving hebben zich al veel atleten aangemeld voor de 36ste Halve van komende zondag, maar de ervaring leert, dat op de dag zelf doorgaans nog zoveel lopers zich inschrijven, dat het aantal voorinschrijvers bijna verdubbelt. Dit jaar heeft de organisatie van de Halve van Oostvoorne, onder voorzitterschap van Bob Pieterson, professionele docenten van sportschool ´The Box´ uit Brielle, bereid gevonden om de gezamenlijke warming-up te verzorgen voor de atleten die daartoe behoefte voelen. Publiek wordt van harte uitgenodigd om de start en de finish van de lopers bij te komen wonen op het sportcomplex van OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>