Van alles te doen bij De Duinhuisjes! | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
} Logo weekbladwestvoorne.nl
Foto:

Van alles te doen bij De Duinhuisjes!

  •   146 keer gelezen   Actueel

Rockanje - De Historische Vereniging Westelijk Voorne is opgericht in 1987 en heeft tot doel de geschiedenis van Westelijk Voorne levend te houden. Dit doet zij onder meer door haar openluchtmuseum De Duinhuisjes met vier originele boerderijtjes in Rockanje te restaureren en te onderhouden. In het zomerseizoen worden er bovendien tal van leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Zo was er afgelopen weekend weer de 'levende geschiedenis' en kon men alles te weten komen over hoe men vroeger zuurkool maakte. Ook liet een slager zien hoe het werk er vroeger aan toe ging bij een slagerij en met welke attributen er toen werd gewerkt. Om het allemaal nog leuker te maken, lopen de vele vrijwilligers die het openluchtmuseum rijk is, op deze dagen in klederdracht. Je waant dus echt in vroeger tijden! Aan de kinderen wordt in dit super gezellige museum ook altijd gedacht. Zo konden de kleintjes in de middag genieten van een leuke poppenkast voorstelling.

Opoe Jaantje en Opa Bram

In de komende weken is er nog veel meer te doen. Zo komen komende zaterdag Opoe Jaantje en Opa Bram weer op bezoek. Opoe Jaantje leest de kinderen voor uit het boekje Piggelmee. Opa Bram speelt dan op zijn accordeon.

Creamarkt

Op zaterdag 20 juli is weer de jaarlijkse creamarkt. Een markt met kraampjes met leuke creatieve artikelen en demonstraties. Deze dag kunt u ook een 'HOP OP EN AF' combi bezoek brengen aan de molen in Oostvoorne en de Duinhuisjes. Het vervoer tussen de twee locaties is dan met een open boerenwagen met daarvoor een tractor.

Boerenboeldag

Op zaterdag 27 juli is weer de inmiddels alom bekende Boerenboeldag. Vanaf 13.00 uur kunt u de collectie voorwerpen uit grootmoederstijd en curiosa die onder de hamen komen, bekijken. De veiling start om 14.00 uur onder leiding van hun vaste veilingmeester Herman Zoetemeijer.

Kindermiddag

Op woensdag 31 juli is er een Kindermiddag, waarbij volwassenen uiteraard ook van harte welkom zijn. De kinderen kunnen hoepelen, stokpaardje spelen, op stelten lopen, sjoelen, knutselen en nog veel meer. Kinderen kunnen zich ook verkleden als Ot en Sien. Om 14.30 uur is er een poppenkastvoorstelling. De Kindermiddagen gaan niet door als het regent.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>