Afbeelding

Werkbezoek PvdA aan Spijkenisse MC

Actueel 275 keer gelezen

Spijkenisse - Donderdagochtend brachten raadsleden en wethouders uit Nissewaard, Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne een werkbezoek aan het SMC. Directeur Paul van der Velden praatte hen bij over de ontwikkelingen van het ziekenhuis sinds het faillissement in 2013 en de wens om van een 'incompleet' naar 'nieuw type' ziekenhuis te gaan. Ook bezochten ze de nieuwe afdeling Oncologie en het Buurtpension, dat in april dit jaar geopend is.

Vooral de opening van het Buurtpension is een belangrijke mijlpaal omdat er veel behoefte is aan extra zorg voor ouderen die niet direct specialistische zorg nodig hebben, maar ook even niet thuis kunnen zijn. De nieuwe afdeling Oncologie biedt gelegenheid om bepaalde zorg dichtbij huis te leveren. Voor alle andere zorg wordt in een multidisciplinair overleg tussen meerdere ziekenhuizen in de regio bepaald waar die zorg het beste geleverd kan worden.

PvdA raadslid Willem Heijdacker uitte felicitaties en complimenten voor het bereiken van een akkoord over de 24/7 acute spoedpoli die in het SMC gerealiseerd zal worden. Een belangrijke stap die het mogelijk maakt acute zorg te verlenen in het Spijkenisse MC voor patiënten met niet-levensbedreigende klachten. Hierdoor zullen minder mensen straks naar Rotterdam doorverwezen hoeven te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant