Afbeelding

Fysio-Brielle: betrokken, innovatief en laagdrempelig

Algemeen 1.148 keer gelezen

Op 1 februari van dit jaar namen Geertje van Rooijen en Desi van Aalst de fysiotherapiepraktijk van Anna Feenstra over vanwege haar pensionering: een praktijk die staat voor 35 jaar aan ervaring en vakmanschap.

Fysio-Feenstra werd Fysio-Brielle. Die naam past bij Geertje en Desi, omdat ze allebei geboren en getogen Briellenaren zijn. Een nieuwe naam, maar een vertrouwd team. Collega’s Liesbeth van der Pluijm en Jeanette op de Weegh blijven aan de praktijk verbonden.

Fysio-Feenstra was een gevestigde naam binnen Brielle en omstreken. Toch zien Geertje en Desi veel mogelijkheden tot modernisering en vernieuwing en hebben ze er heel veel zin in om daarmee aan de slag te gaan.

Zes weken na de overname zorgde Covid-19 voor een tijdelijke sluiting van de praktijk. Het kwam hard aan. Geertje en Desi zaten echter niet bij de pakken neer en stortten zich op iets wat ze eigenlijk pas in een later stadium wilden doen: het verbouwen en moderniseren van de praktijk en het oppakken van een nieuwe huisstijl. Inmiddels is dat helemaal gelukt. De huiselijke en persoonlijke sfeer die ze zo graag wilden, is tot stand gebracht. Een gedeelte van de voormalige apotheek is bij de praktijk getrokken en verbouwd tot een ruime oefenzaal, voorzien van moderne trainingsapparatuur. Daarnaast zijn er twee extra behandelruimtes gecreëerd en de praktijk werd in zachte kleuren geschilderd. In de nieuwe huisstijl zijn elementen uit de Brielse cultuur verwerkt. Een traditie van de vorige eigenaar die zij graag in stand willen houden, is het boeket verse bloemen dat er altijd op tafel staat.

Visie

Er is nu weer tijd vrijgekomen om aandacht te besteden aan de verdere vernieuwing van de praktijkvoering. Desi en Geertje: “Jaren geleden bestond fysiotherapie veel meer uit ‘hands-on’ behandelen. De cliënt ging op de bank liggen, de lokale klachten werden behandeld, en na de behandeling ging de cliënt weer naar huis. Nu wordt bij fysiotherapie veel meer gekeken naar het geheel. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met iemand die knieklachten ervaart, beperk je je niet alleen tot de knieklachten. Je richt je breder op het totaal van de factoren die de oorzaak van de pijn zouden kunnen zijn of daar invloed op zouden kunnen uitoefenen. Het behandelplan wordt bepaald in een interdisciplinaire aanpak samen met collega’s, de cliënt en indien nodig ook met andere professionals. Wij gaan ook altijd in gesprek of fysiotherapie de geschikte behandeling is, of dat er verder moet worden gekeken. Mochten we niet de juiste zorg kunnen bieden, dan zijn we altijd eerlijk en verwijzen we door naar andere praktijken. Zorg bieden doe je niet in je eentje, maar met elkaar.”

Brede expertise

Fysio-Brielle streeft ernaar om een kwalitatief zo goed mogelijke zorg aan te bieden. Dat wordt gedaan door verschillende expertises te combineren en veel aandacht te besteden aan nascholing. Het aanbod is breed en beslaat naast algemene fysiotherapie: sportfysiotherapie, manuele therapie, handtherapie, dry needling, shockwave therapie, medical taping, medische fitness en een ZwangerFit cursus. Er is goed contact met onder andere de huisartsen van het Medisch Centrum en de Jacobskerk en met de orthopedisch chirurgen van het Van Weel Bethesda ziekenhuis. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met sportverenigingen en individuele sporters.

Korte lijnen

Er wordt gestreefd naar een praktijk waar mensen zich prettig voelen. De lijnen zijn persoonlijk en kort. Zo werkt Desi voor haar contact met de cliënten ook met WhatsApp. Achter de schermen wordt er gewerkt aan een nieuwe moderne website en er is het streven om actueel te blijven op social media. Een leuke toevoeging is dat Fysio-Brielle werkt met ‘Physitrack’. Dat is een app waar de fysiotherapeut een op maat gemaakt oefenprogramma in kan zetten. De oefeningen worden weergegeven met behulp van duidelijke filmpjes, waardoor ze makkelijk te volgen zijn.

Toekomstplannen

Er zijn volop toekomstplannen. Geertje en Desi willen voor meer staan dan alleen fysiotherapie. Ze gaan niet alleen mee met de ontwikkelingen in de zorg, maar ook met de veranderingen in de maatschappij. Een van hun doelen is het verder uitbreiden van programma’s die gericht zijn op blessurepreventie. Daarnaast zijn ze van plan om nog meer multidisciplinair samen te gaan werken en meer disciplines en professionals binnen de praktijk te halen. Op maandag is er een podotherapeut van ‘Rondom Podotherapie’ aanwezig en vanaf het nieuwe jaar komt er een sportmasseur het team versterken.

Afspraak maken

U bent van harte welkom bij Fysio-Brielle. Ook zonder de tussenkomst van een huisarts kan er een afspraak worden gemaakt en er wordt naar gestreefd deze dan nog in dezelfde week plaats te laten vinden.

Fysio-Brielle
Amer 3
3232 HA Brielle
Tel. 0181 414 241
info@fysio-brielle.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant