Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig!
Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig!

Welzijn Ouderen/ Catharina Thuis op Voorne

Algemeen 409 keer gelezen

Westvoorne - In september 2019 is in opdracht van de gemeente Welzijn Ouderen Westvoorne gestart. Vanaf dat moment is er veel werk verzet. Er zijn vrijwilligers geworven voor het maatjesproject en het Signaleren Huisbezoek 75 plus.

Op het moment dat de organisatie van beide projecten redelijk op de rit zat, kwam corona om de hoek kijken. Dit heeft een aardige aanslag gepleegd op de (kwetsbare) ouderen, maar ook op het aantal vrijwilligers.

Juist in deze periode en richting de feestdagen willen ze graag als Welzijn Ouderen Westvoorne in contact blijven met de (kwetsbare) ouderen en een vinger aan de pols houden. Dit lukt helaas niet zonder vrijwilligers.

In de afgelopen periode zien ze binnen Signalerend Huisbezoek een groeiende behoefte aan contact, aan maatjes en mantelzorgondersteuning. Momenteel vindt het contact vanuit het Signalerend Huisbezoek met de ouderen telefonisch plaats, maar ze hopen op niet al te lang termijn dat de bezoeken aan huis weer kunnen worden opgepakt.

Wat het maatjesproject betreft, komen de vrijwilligers indien mogelijk wel bij de ouderen thuis vanwege de hoge prioriteit. De regels van het RIVM worden hierbij in acht genomen. Om hier aan tegemoet te komen zijn vrijwilligers hard nodig voor het signaleren, maar ook maatjes die zorgen voor afleiding en een gezellig praatje met de ouderen.

Heeft u interesse? Meld u dan bij Gonnie Hoebergen van Welzijn Ouderen Westvoorne via het telefoonnummer 06-83976734. Meer informatie is te vinden op www.catharinastichting.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant