Afbeelding
MdN

‘Welcome’ te zien bij Volksuniversiteit Filmhuis

Algemeen 153 keer gelezen

De uitnodigende titel Welcome (2009) is wel heel wrang bij het zien van de Franse film die het Filmhuis van de volksuniversiteit Westvoorne op 3 december a.s. vertoont in cultureel centrum De Man te Oostvoorne.

De jonge Koerdische vluchteling Bilal is op weg naar zijn vriendin in Engeland. Hij strandt echter in Calais: zijn pogingen om als verstekeling in een vrachtauto het kanaal over te steken zijn tevergeefs. Ten einde raad vat hij het plan op om naar de overkant te zwemmen, maar dan moet hij toch eerst zwemles nemen, want zwemmen kan hij niet. De zwemleraar en ex-Kanaalzwemmer Simon wil daar niet aan meewerken, want het water is te breed, koud en diep, de stroming te sterk en de golven te hoog. Bilal is echter zo vastbesloten, dat hij er alles voor over heeft om zijn doel te bereiken. Simon besluit hem toch te gaan trainen om de kansen van de jonge Koerd om de overkant te halen te vergroten. Bovendien hoopt hij tegelijk ook om zo zijn vrouw, die van hem wil scheiden, terug te winnen.

De toegangsprijs is voor leden € 7,00 en voor niet-leden € 9,00. Aanvang: 20:15 uur.

Om deze filmvertoning te kunnen bijwonen dienen alle bezoekers, ook de passe-partouthouders, zich uiterlijk zaterdag 28 november a.s. individueel aan te melden op de website van de volksuniversiteit, www.volksuniversiteit.nl/westvoorne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant