Afbeelding

Zangeres Maan ontvangt eerste exemplaar prentenboek

Algemeen 268 keer gelezen

Westvoorne - Zaterdag 12 december ontving zangeres Maan het net uitgebrachte prentenboek De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn van hoofdpersoon Maas (7).

Het boek, geschreven door Agnita Roosch-Twigt, is een prachtig en bijzonder prentenboek over de avonturen die Maas met zijn eenhoorn beleeft. Het gaat over ziek zijn, moed, geduld, trots zijn, feest vieren en vriendschap. Ieder hoofdstuk eindigt met een vraag waardoor ouder en kind in gesprek gaan over de soms moeilijke onderwerpen in het leven. Hoofdpersoon van het boek is Maas, een ongelooflijk sterke jongen van 7 jaar die onlangs de diagnose kanker kreeg. De opbrengst van het boek gaat naar het Prinses Màxima Centrum, het kinderoncologisch centrum van Nederland.

Aanleiding
Begin september 2020 ontdekken artsen bij de zevenjarige Maas kanker. Maas ondergaat een intensief behandeltraject in het Prinses Máxima Centrum. Agnita, vriendin van de ouders van Maas, maakt elke paar dagen een tekening van een avontuur van Maas en zijn magische eenhoorn met een kort verhaal en een vraag. Deze tekeningen en verhalen zijn nu gebundeld in dit prachtige prentenboek.

De avonturen
Ga je mee op reis? Maas en zijn magische eenhoorn Uni-Pop-Corn gaan op reis. Ze maken allerlei avonturen mee. Ieder avontuur bestaat uit een tekening met een kort verhaal en een vraag die uitnodigt tot een gesprek. De vragen gaan over de belangrijke dingen in het leven zoals ziek zijn, moed houden, geduld hebben, feestjes en vrienden. De verhalen en vragen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen.

Uit de krant