Maas vermaakte zich prima tijdens het pannenkoeken bakken!
Maas vermaakte zich prima tijdens het pannenkoeken bakken!

Stichting Maas geeft echte aandacht aan Agathahuis en Pension ‘t Hart

Algemeen 694 keer gelezen

Oostvoorne - Door corona kunnen de bewoners van Pension ‘t Hart en Agathahuis & Agathawerk wel wat extra aandacht gebruiken. Zo dachten ze bij stichting Maas. 

De Nationale Pannenkoekendag op vrijdag 19 maart werd een mooie aanleiding om mensen met een verstandelijke beperking en dementerende ouderen eens extra in het zonnetje te zetten. Tijdens de jaarlijkse Nationale pannenkoekendag bakken kinderen normaal gesproken pannenkoeken voor ouderen en organiseren spelletjes. Dit jaar bedacht de landelijke organisatie een coronaveilig alternatief. 

Dit jaar verrassen kinderen de kwetsbaren met knutsels en tekeningen. Dat spreekt Maas de Graaff bijzonder aan! Maas kreeg vorig jaar september de diagnose kanker. De maanden die daarop volgden, onderging hij een intensief behandeltraject in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. De behandeling sloeg aan en inmiddels kan Maas zich richten op zijn herstel. In de heftige periode van de behandeling ontving hij veel knutsels en tekeningen van vrienden, familie en klasgenoten. Lichtpuntjes waren dat voor hem. Ook de moeder van zijn vriendin Anna maakte tekeningen: De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn. De avonturen zijn gebundeld in een prentenboek waarvan 100% van de netto opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum. 

Voor de verkoop van het boek richtten vrienden van gezin De Graaff stichting Maas op. Voor stichting Maas zijn verbinding, aandacht, positiviteit en betrokkenheid belangrijk. Zeker in deze tijd, waarin contact met kwetsbare mensen minder makkelijk gaat. De keuze om mee te doen aan Nationale pannenkoekendag was dan ook snel gemaakt. Voor de coronaveilige variant van pannenkoekendag staken stichting Maas, Agathahuis &Agathawerk en Pension ‘t Hart de handen ineen. Pension ‘t Hart en Agathawerk ontvingen van de landelijke Pannenkoekendag een mooi pakket met Koopmans pannenkoekenmix, pannen en kookgerei. Stichting Maas deelde aan een groep van ruim 100 kinderen uit Oostvoorne placemats en ansichtkaarten uit, om te versieren en kleuren voor de bewoners. De schrijfster van ‘De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn’ schreef special voor de bewoners een nieuw avontuur.

Samen met de kinderen kon stichting Maas de bewoners laten weten dat ze niet alleen zijn. ‘Onze bewoners hebben door de corona de afgelopen tijd in een kleinere wereld geleefd’, vertelt Corina, groepsbegeleidster bij Agathawerk. ‘Ze zijn er zo aan gewend de hele week contact te hebben met kinderen op de kinderboerderij. En nu is het al maanden stil. We hebben dus echt genoten. De koksmutsen hebben we zelf versierd en met veel aandacht alle tekeningen aan een slinger opgehangen. Ze waren blij verrast dat ze niet zijn vergeten.’ Natuurlijk hoopt iedereen dat Nationale pannenkoekendag volgend jaar weer op een ‘normale’ manier kan: met zijn allen pannenkoeken eten!

(Meer info op: www.deavonturenvanmaas.nl)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant