Erik van den Berg en Inge de Wal met op de achtergrond Piet de Rijke
Erik van den Berg en Inge de Wal met op de achtergrond Piet de Rijke

Volharding zorgt voor vrolijke noot

Algemeen 376 keer gelezen

Oostvoorne - Piet de Rijke, die in seniorencomplex De Nymph aan de Oostvoornse Stationsweg woont, werd 17 maart 88 jaar. Geen kroonjaar, maar zijn kinderen wilden dit heugelijke feit, ondanks de lockdown, toch extra luister bijzetten. Vooral omdat Piet een zware tijd achter de rug heeft.

Na het verlies van zijn vrouw anderhalf jaar geleden kwamen de corona-maatregelen. Dat betekende weinig bezoek, afleiding en uitjes mede omdat de bridgeclub dicht ging. Reden voor dochter Inge de Wal om Erik van den Berg, saxofonist bij de Oostvoornse Harmonie de Volharding, te vragen of hij op de verjaardag van Piet voor een vrolijke noot kon zorgen. Uiteraard geheel corona-proof, onder het balkon van de jarige die zwaaiend met een ballon in de hand zeer verheugd reageerde op deze verrassing. Voorbijgangers bleven op gepaste afstand staan om dit bijzondere tafereel te bekijken en de jarige felicitaties toe te roepen.

De Volharding zelf heeft trouwens ook een zwaar jaar achter de rug. De concerten van de harmonie in het kader van haar 110-jarig bestaan en de festiviteiten rond ‘75 jaar bevrijding’ gingen allemaal niet door. Het afgelopen jaar mocht er door de leden zelfs niet samen gerepeteerd worden.

Erik moest voor deze gelegenheid dan ook solo optreden, zonder zijn muziekvrienden van de Volharding. ‘Dat had wel één voordeel’, grapte hij na afloop. ‘Ik mocht eindelijk eens de eerste partij spelen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant