In de duinen zullen beheerklussen plaats gaan vinden met hulp van de jeugd (Foto: MdN)
In de duinen zullen beheerklussen plaats gaan vinden met hulp van de jeugd (Foto: MdN) MdN

IMPULS voor de Westvoornse jeugd!

Algemeen 311 keer gelezen

Ruim een maand geleden bedachten Daan van Orselen en Els Priester een krachtig plan van aanpak voor de Westvoornse jeugd. Jongeren zitten al te lang in een isolement als gevolg van de corona-maatregelen.

Daan en Els zochten de samenwerking en de publiciteit en dat had effect! Ze hadden contact met ondernemers, verenigingen, stichtingen en particulieren en werden gevoed met goede ideeën. Het ene natuurlijk beter dan het andere, maar iedereen denkt mee!

Zo heeft het plan van Stichting het Zuid-Hollands Landschap en Natuurmonumenten inmiddels vorm gekregen. Beide organisaties hebben besloten om in dit opzicht met elkaar samen te werken. Gezamenlijk bieden zij een keer in de maand een beheeractiviteit aan. De ene keer is dit een klus die aangeboden wordt door Natuurmonumenten, de andere keer door Stichting ZHL. Er wordt gewerkt in kleine groepjes en iedere klus zal een uur of drie in beslag nemen Daarbij gaat het vooral om echte beheerklussen, zoals takken slepen, een inspectieronde maken, zwerfvuil oprapen of onderhoud plegen aan de wandelpaden. De klussen vinden plaats in kleine groepen en momenteel wordt er hard gewerkt aan een kalender om dit aanbod inzichtelijk te maken.

Een enthousiaste marinier meldde zich aan. Hij wil jongeren graag meenemen om de paden van Voorne’s Duin met kaart en kompas te verkennen. Ook Scouting de Strandvogels is enthousiast! Zij bieden een hele gave speurtocht aan. Een judovereniging denkt na over corona-proof trainingen op het strand om jongeren op deze wijze kennis te laten maken met judo en een Westvoornse ondernemer biedt tegen een schappelijke prijs een picknickmand aan. Wat is er leuker dan met je date, vriend, vriendin, buurmeisje of buurjongen te gaan wandelen en te picknicken op het mooie Westvoornse strand?

Het gaat te ver om alle ontplooide initiatieven hier te noemen, maar nog iedere week worden verenigingen en ondernemers zich bewust van de mogelijkheden die er zijn voor jongeren.

Een volgende uitdaging was: Hoe kunnen we alle jongeren bereiken? Er moest een plek komen waar alle activiteiten voor jongeren op te vinden waren. Natuurlijk is er al een aantal organisaties actief voor onze jeugd, zij adverteren veelal op hun eigen platformen. Dat is natuurlijk heel goed, maar het zou nog beter zijn als alle activiteiten ook op een centrale pagina gebundeld werden.

Om dit te realiseren zochten Daan en Els de samenwerking met Marketing OP Voorne Putten. Een team van enthousiaste, creatieve mensen ging onmiddellijk aan de slag om hierover na te denken en kwam met een geweldig idee! Aan alle activiteiten voor jongeren wordt de marker IMPULS meegegeven. Dit maakt het zoeken eenvoudig. Je surft naar https://www.opvoorneputten.nl, vult in de zoekbalk “IMPULS” in en krijgt direct een overzicht van alle activiteiten voor jongeren in alle leeftijdscategorieën. Op dit moment tref je daar een gave speurtocht op de Maasvlakte aan, een talent show van Puls en diverse theatervoorstellingen die jongeren echt zullen aanspreken. Er is – en komt – voor ieder wat wils!

IMPULS is niet alleen een zoekfunctie voor activiteiten voor jongeren, het biedt ook initiatiefnemers zoals verenigingen, stichtingen, ondernemers en particulieren de mogelijkheid hun activiteit te promoten op de goedbezochte website van OP Voorne Putten. De activiteit kan eenvoudig worden aangemeld. Zijn er vragen en/of opmerkingen? Neem dan vooral even contact op met Daan of Els of stuur een mail naar OP Voorne Putten. Adverteer je activiteit met de url.van OP Voorne-Putten en je hebt meteen een mega groot bereik dat niet alleen onze lokale jeugd aanspreekt.

Kortom, het plan loopt en we houden je op de hoogte!
Daan van Orselen: daan@vanorselen.nl
Els Priester: elstinkhof@gmail.com

Marketing OP Voorne-Putten: info@opvop.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant