Afbeelding
MdN
Lezers Schrijven

Ingezonden: ‘Is gemeente Westvoorne wel zuiver op de graad?’

Algemeen 2.052 keer gelezen

Het is geen nieuws meer dat corona al een jaar onder ons is. Maar wat is de agenda van Gemeente Westvoorne? Druk bezig met de fusie van Voorne aan Zee; maar over een eenheid valt nog niet te spreken. 

De verschillen met de buurgemeenten zijn groot. Duidelijk is dat de prioriteiten in Westvoorne elders liggen, er moeten nog snel lijstjes afgewerkt worden voordat we daadwerkelijk naar één gemeente Voorne aan Zee gaan. Dat de huidige bewoners niet op één staan is duidelijk in het beleid. Veilige ´evenementen´ worden gecanceld, een tuintjesmarkt, een fietstocht met hapjes en zo kunnen we nog wel even verder gaan, het is zo onveilig hier in Westvoorne! 

Gemeente Westvoorne heeft liever dat we allemaal boodschappen gaan doen bij de plaatselijke super in plaats van met je gezin naar een escaperoom. Een escaperoom die notabene door de Veiligheidsregio in coronatijd gebruikt wordt voor oefeningen. En dát is precies wat heel veilig is; je als gemeente verschuilen achter de Veiligheidsregio. Maar het bijzondere is: de Veiligheidsregio van Westvoorne is dezelfde als van onze fusiepartners Brielle en Hellevoetsluis én zelfs van grote broer Rotterdam. We maken één ambtenaar ´just the messenger´ en we zeggen tegen alles nee. Lekker veilig. 

Maar in Brielle kunnen grote fietstochten met hapjes wel georganiseerd worden, in Hellevoetsluis kan een tuintjesmarkt wel. Zouden de prioriteiten bij de gemeente Westvoorne dan elders liggen? Uiteraard! Op nummer 1 bij de gemeente Westvoorne staat namelijk woningbouw! De tijd tikt, de druk is groot, en het is een veilig gevoel dat de huidige bewoners geen kant op kunnen want woningaanbod is er niet of nauwelijks. Dus dan maar nieuw aanbod realiseren en vooral op de manier waarop de wethouder dat zelf wil. Inspraak? Aan het eind, maar niet in de planfase. Handje klap met projectontwikkelaars? Het gaat er steeds meer op lijken.

Projectonwikkelaars claimen dit in ieder geval zelf wel, dat alles al rond is met de wethouder. Flats zullen verrijzen bij de Drenkeling, de buurtbewoners worden gesust dat het maar 3 hoog is, de 4e verdieping zal een klein stukje hellend dak hebben, maar ja, is het wel rendabel voor een projectonwikkelaar maar 4 hoog? Ook daar moet rekening mee gehouden worden want stel dat een ontwikkelaar liever een dorp verder ontwikkelt? 

Maar de Drenkeling is niet op zichzelf staand. Er zijn meer voorbeelden waarbij men twijfelt of de gemeente cq wethouder wel zuiver op de graad is, of toont hij geen ruggen´graad´ ten opzichte van ontwikkelaars? Project de Ruy? Project Goudhoekweg? Glassanering doordrukken zonder overleg directe omwonenden? Noordrand Rockanje? Spelen er andere belangen? En wat doe je als wethouder als je tegengas krijgt van bewoners? Dan ga je óf compleet uit je stekker, je maakt degene die tegengas heeft volledig zwart bij alles en iedereen óf je praat zoveel dat de tijd voorbij vliegt. 

Waar is de transparantie? Deze wethouder vindt transparantie en overleg met omwonenden eerder een waste of time dan noodzaak. Hoe lang accepteert de gemeenteraad van Westvoorne dit gedrag nog? Waar blijven de kritische vragen van onze gemeenteraad? Waarom wordt de vraag niet gesteld waarom de wethouder bij zijn vorige gemeente stopte? Het doel van een gemeenteraad is volksvertegenwoordiging, maar de ruggen´graad´ is slechts bij enkelen aanwezig.

Laten we als bewoners opstaan en dit gedrag niet langer accepteren! Gemeente Westvoorne speelt graag het braafste jongetje van de klas, maar is het niet.

Marco Elenbaas

(Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking e-mails/brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Plaatsing hoeft niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant