Afbeelding

Digimaatjes gezocht

Algemeen 188 keer gelezen

Westvoorne/Hellevoetsluis - Het SBO probeert inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen wanneer zij mee willen blijven doen, maar dit niet altijd zelfstandig lukt. Zo is bekend dat een groep mensen moeite heeft om mee te gaan met de digitale ontwikkelingen en daarom start het SBO met het Digimaatje.

Er wordt steeds meer verwacht dat u uw bankzaken en aanvragen voor toeslagen en regelingen online regelt. Dat u zelf informatie weet te vinden op internet en op de hoogte gehouden wordt via mail en social media.

Maar ook bij het onderhouden van contact met uw omgeving is het prettig als u beschikt over voldoende digitale vaardigheden, zodat u kunt appen met uw (klein)kinderen, kunt beeldbellen met vrienden en familie, anderen online kunt ontmoeten zoals bij de digitale Stamtafel of filmpjes met oefeningen kunt ontvangen van uw fysiotherapeut nu afspraken niet of beperkt door kunnen gaan door corona.

Het SBO wil u graag helpen om bepaalde digitale vaardigheden aan te leren of te verbeteren, zodat u zich online beter kunt redden. Maar ook om te ontdekken hoe leuk de digitale wereld kan zijn.

Een vrijwilliger kan voor een bepaalde periode wekelijks bij u thuis komen om u te helpen, totdat u het op een gegeven moment zelfstandig kunt. Mocht u het toch weer even kwijt zijn, dan kan het Digimaatje altijd weer even langskomen om uw geheugen op te frissen.

Heeft u behoefte aan een Digimaatje en woont u in de gemeenten Hellevoetsluis of Westvoorne? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u op werkdagen tussen 09:00 – 13:00 uur telefonisch contact opnemen met ons kantoor 322273 of mailen naar algemeen@sbonu.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant